SKUDDSIKRE RUTER

Skuddhemmende lettvektsløsninger i beskyttelsesklasse BR4-NS og BR6-NS

Skuddsikre glass

I en foranderlig verden der faren for beskytning, terrorangrep, hærverk og innbrudd stadig mer blir en del av hverdagen, øker behovet av avanserte beskyttelsesprodukter. Hammerglass skuddsikring inkluderer unike skuddhemmende lettvektsløsninger i beskyttelsesklassene BR4-NS og BR6-NS, hvor laminerte glassplater kombineres med en rute i Hammerglass for å oppnå lavest mulig vekt og tykkelse. Med lang erfaring og bred kunnskap bygger vi en aktiv personsikring for risikoobjekter innen stat, kommune, næringsliv og for den enkelte borger. Våre splintfrie løsninger egner seg for høyrisiko objekter der trusselbilder kan oppstå: Ambassader, myndigheter, banker, mediahus, VIP-boliger, militære anlegg, kjernekraftverk med flere.

Samme beskyttelse - Tynnere glass - Lavere vekt

Skuddsikkert eller beskytningshemmende glass finnes i en rekke tykkelser, avhengig av hvilket beskyttelsesnivå en ønsker. Hammerglass skuddsikring består av en rekke glassplater som er laminert sammen med en Hammerglass-rute. Denne splinterfrie løsningen er tynnere og veier betydelig mindre enn sammenlignbare glassløsninger. Dette gir i mange situasjoner en stor fordel - ikke minst der hvor skyve- og svingdører er involvert.

En BR6-NS-løsning som omfatter kun glass er 63 mm tykk og veier bortimot 160 kg/m². Ved bruk av Hammerglass, blir tykkelsen redusert til 39 mm og vekten til 90 kg/m².

Innfesting skjer i Hammerglass sine forsterkede partier i rustfritt stål i klassene FB4 og FB6 i følge EN 1522. Konstruksjonen gir en komplett beskyttelse mot ballistiske angrep. Skuddsikkerheten referer til rutene samt den medfølgende rammen.

Exempelbild

Klassifisering av skuddsikkert glass

Sertifisering av skuddsikre glass skjer i henhold til den europeiske standarden EN 1063. De ulike beskyttelsesnivåene er angitt ved merking som klasse BR1 til BR7, hvorav BR1 er den laveste beskyttelsesklassen og BR7 den høyeste. De vanligste beskyttelsesklassene er BR4 og BR6. Hammerglass skuddsikre løsninger er testet av det tyske Beschussamt i Ulm i Tyskland og sertifisert i samsvar med de høyere beskyttelsesklassene BR4-NS og BR6-NS.

 

 

Se sertifikater

Velg rett beskyttelse til rett trusselbilde

KLASSE VÅPEN KALIBER AVSTAND
HASTIGHET SKUDD LAMINERT GLASS HMG-PRODUKT
BR4-NS Handvåpen .44 Magnum 5 m 440 m/s 3 47 mm - 118 kg/m² HmG BR4NS
23 mm - 54,0 kg/m²
BR6-NS Rifle 7.62x51 mm 10 m 830 m/s 3 63 mm - 159 kg/m² HmG BR6NS
39 mm - 90,0 kg/m²
BR1 Laveste ballistiske sikkerhetsklassen der ruten er testet med et lett våpen kaliber .22 LR. For å bestå testen, må ruten tåle 3 skudd som er avfyrt fra en avstand på 10 meter.
BR4 Ballistisk säkerhetsklass där rutan testats med en revolver .44 Magnum. För att klara testet ska rutan stå emot 3 skott avfyrade på 5 meters avstånd.
BR6 Høyere ballistisk sikkerhetsklasse der den mer solide ruten er testet med et høyhastighetsvåpen (automatgevær) og 7,62x51 NATO-ammunisjon (også kjent som .308 Winchester). For å bestå testen, må ruten tåle 3 skudd som er avfyrt fra en avstand på 10 meter.
NS Forutsatt at den indre ruten ikke knuses i testen, oppfylles i tillegg kravene til beskyttelsesklasse NS (No Splinter). NS-klassifisering betyr at ingen glassplinter eller fragmenter havner i det beskyttede indre rommet i tilfelle av beskytning.

Råd ved planlegging

Sørg for å kontakte oss tidlig på planleggingsstadiet. Vi kan tilby deg en nøkkelferdig løsning med risikoanalyse, behovsvurdering, planlegging og installasjon. I samarbeid med ledende aktører i bransjen, leverer vi komplette skuddsikre vindus-, dør- og partiløsninger med stålramme og fester.

  • Grundig, konfidensiell analyse av beskyttelsesobjektet
  • Planlegging av riktig beskyttelsesløsning og riktig festing
  • Levering og installasjon av komplette vindus- og dørseksjoner i skuddhemmende stål i samsvar med anbefalt beskyttelsesklasse

Skuddsikre glass er ingen lagervare, men produseres skreddersydd for hver enkelt ordre. Dette betyr at du bør regne med en leveringstid på minst 8 uker.