hammerglass krossad busskur hatt 1300x400-8

"Fikk du svar, Mr Jones?"

Vi tror ikke Mr Jones hadde blitt fornøyd med plexiglass heller!

Fikk du svar Mr, Jones? Det vet vi dessverre ikke, men hvis spørsmålet ble stilt til Hammerglass hadde vi i hvert fall ikke hevdet at det er en fungerende løsning å lappe på og reparere de samme busskurene igjen og igjen.

Signaturen Mr Jones skriver i et leserbrev til Hallands Nyheter at han enda en gang har lest en redegjørelse for hvor mye skadeverk som gjøres på fylkets busskur, og om kostnadene for reparasjoner: "Jeg har i mange år vært forundret over hvorfor Hallandstrafiken har busskur i materialer som er veldig lette å slå i stykker for personer som har det moro med å gjøre det. Kan noen svare på hvorfor man ikke bruker et annet materiale, for eksempel plexiglass, for å holde kostnadene nede? Penger som isteden kunne brukes på frikort for pensjonister slik at vi på landsbygda slipper å ta bilen hver gang vi skal inn til byen."

Vi tror ikke Mr Jones hadde blitt fornøyd med plexiglass heller.

Vi ser ofte i leserbrev til aviser at trafikanter (som signaturen Mr Jones til Hallandstrafiken) setter spørsmålstegn ved hvorfor busskur ikke lages i plexiglass istedenfor vanlig glass – i den tro at skurene da ville holde bedre. Det ville de helt sikkert, men de ville likevel ikke holde spesielt godt.

Tre årsaker:

  1. Plexiglass ripes opp veldig lett. Busskurene vil raskt bli stygge.
  2. Plexiglass tåler ikke løsemidler og derfor er det vanskelig å fjerne graffiti. Platene får et melkeaktig utseende og sikten blir dårligere for trafikanter og bussjåfører.
  3. Plexiglass brenner ved antennelse.

Et bedre alternativ ville være polykarbonat. Det er en seig, uknuselig termoplast som er 300 ganger sterkere enn vanlig glass – sammenlignet med plexiglass som er 30 ganger sterkere. Men uten overflatebelegg er polykarbonat, i likhet med plexiglass, lett å ripe opp og kan raskt begynne å gulne.

Hammerglass polykarbonat – det beste alternativet!

Tre årsaker:

  1. Vår polykarbonat har et unikt kiseloksid-belegg som forhindrer at platene gulner. Overflatebelegget er glatt og gjør det enkelt å rengjøre platen for graffiti med vanlig rengjøringsmiddel.
  2. Vårt uknuselige busskur er utviklet med en egen ramme med spesialinnfesting som gjør at platene ikke kan sparkes ut når vandalen blir frustrert over at de ikke går i stykker.
  3. Hammerglass brenner ikke.

Resultatet, Mr Jones, ville bli at ditt busskur alltid oppleves som rent og trygt - og fremfor alt helt.

Flere nyheter