hammerglass myter 1300x400-8

"Det er vel en plast akkurat som alle andre? Eller?"

6 MYTER om Hammerglass – som det er på tide å knuse.

Vi forstår godt at gammel kunnskap kan leve videre. Men når det ikke lenger stemmer og legger hindringer i veien for et godt resultat, er det på tide å ta fram pekepinnen og rette opp i misforståelsen. Hammerglass skiller seg på så mange måter fra “vanlig” PC og andre materialerHer er de mest seiglivede mytene vi treffer på:

 

1. Hammerglass gulner med tiden.

NEI. Hammerglass gulner ikke. Tidligere polykarbonater gjorde det, og det finnes fortsatt polykarbonatvarianter som blir gule etter en tid. Hammerglass skal ikke likestilles med “vanlig” polykarbonat. Hammerglass er hardbelagt, nesten uknuselig, og har en nanoteknologisk overflate av glatt kiseloksid som gir en UV-beskyttelse med 99,96%. 

2. Hammerglass får skjolder ved rengjøring.

NEI. Takket være den glatte ytterflaten, kan skriblerier tørkes av med vanlig rengjøringsmiddel, og Hammerglass-flaten er fortsatt gjennomsiktig og optisk klar.

3. Hammerglass brenner.

NEI. Hammerglass er selvslukkende ved antenning.

4. Hammerglass kan sammenlignes med plexiglass.

NEI. Med plexiglass mener de fleste “plastplater generelt”, noe som i seg selv er feil, i og med at Plexiglas® er et eget varemerke for akrylplasten polymetylmetakrylat (PMMA). Hammerglass er 300 ganger sterkere enn glass - plexiglass er bare rundt 30 ganger sterkere enn vanlig glass. Plexiglass er følsom for riper, får en mykere overflate av løsningsmidler, og brenner ved antenning.

5. Hammerglass kan sammenlignes med akrylplast.

NEI. Av amme grunn som myte nummer 4. Akryl brenner, tåler dårlig løsningsmidler, og den sprekker ved slag. Det gjør ikke Hammerglass. Akryl er lettere å varmeforme enn polykarbonat, men Hammerglass kan varmeformes og bøyes til ønsket form med spesialverktøy, og beholder derfor alle fordelene som skiller materialet fra akryl.

6. Hammerglass får like lett riper som alle plasttyper.

NEI. Hammerglass sin hardbelagte og glatte overflate er motstandsdyktig mot riper. Det kommer riper etter hvert hvis platen er hardt utsatt, men ikke i samme utstrekning som med akryl eller plexi.

Flere nyheter