hammerglass krakbergsskolan 1300x400-8

"Skolen har holdt seg i topp stand!"

Nye Kråkbergsskolan var klar for elever høsten 2017, og etter 6. klasse går de fleste elevene videre til nabobygget, Örnaskolan ungdomsskole.

– I begynnelsen var det noen som syntes bygningen var stygg. Det er ofte slik at det som er litt annerledes får både ris og ros. Men jeg har alltid likt den, og hele skolen har holdt seg i topp stand. Elevene tar veldig godt vare på den innvendig, og ingenting tagges ned eller ødelegges. Jeg synes det er positivt å se at elevene bryr seg om skolen sin, sier Rolf Thelander.

Du har vært vaktmester her i 12 år, hvordan har du jobbet med sikkerhet?
– Ungdomsskolen har hatt store problemer med hærverk både inne og ute. En stund hadde de i snitt 50-60 knuste vinduer i året, og kostnadene var oppe i 250.000 kroner i samme periode. Det er selvsagt altfor mye penger, helt unødvendig. I det tilfellet ble det beslutett å sette opp overvåkningskameraer, og det gjorde susen.

Og hvordan har det vært på Kråkbergsskolan?
– Sikkerhetsvinduene har gjort jobben sin, vi har ikke hatt glass som har knust i løpet av de fire årene siden skolen ble bygget – bortsett fra ved én anledning da noen kastet en stein med full kraft mot et vindu. Den ytre ruten med Hammerglass holdt, men vibrasjonene fra treffet fikk den indre ruten til å sprekke – den var dessverre ikke av herdet glass..

Hammerglass minskar kostnaderna för glaskross i skolmiljö

Vi har alltid värnat om hög säkerhet och trygga miljöer för elever och lärare. I vår produktportfölj finns olika typer av lösningar som hindrar inbrott och vandalism – och värre dåd.

ADD-ON for deg som ikke vil bytte vinduer
Security Windows – for deg som ønsker best beskyttelse
UKNUSELIGE SPEIL gjør det trygt innvendig!

Flere nyheter