VARMEREDUSERENDE RUTER

Tonede IR-glass halverer varmen fra sola

hammerglass automotive varmereduserende ruter

Komfort & driftsøkonomi

Høye drivstoffkostnader og et upraktisk arbeidsmiljø. Det er to av flere problemer som Hammerglass-produktene kan bøte på - i tillegg til å redde liv. De fleste nye maskiner har klimaanlegg, men klimaanlegg bruker mye diesel og selv om det står på fullt, blir det svært varmt på den delen av kroppen som treffes av solstrålene. Med Hammerglass IR blir klimaet i førerhytta mer behagelig og dieselkostnadene kan bli vesentlig redusert. IR-glasset har samme egenskaper som vanlig Hammerglass når det gjelder holdbarhet og motstand mot kjemiske stoffer og riper. Hammerglass IR i tykkelsen 12 mm er RABS-klassifisert.

Exempelbild

Halvert solvarme med IR-ruter

Hammerglass IR (Infra Red) fjerner 45–55% av de innkommende solstrålene. Rutene leveres med svak tone.

 

Den svake toningen må imidlertid ikke forveksles med vanlige tonede bilruter. Når IR-rutene fremstilles, tilsettes et stoff som absorberer solens infrarøde stråler (varmestrålingen) uten nevneverdig reduksjon av lysinngangen (ca 10%). Denne effekten er tydelig merkbar hvis man tester strålingsvarmen med en IR-lampe. Der en vanlig rute har full gjennomstråling, er dempningen svært effektiv i IR-rutene.

Reduserte dieselkostnader

"Jeg sparte 10 000 kr på ett år bare ved å bytte til IR-ruter..."

 

Pentti Lappalainen driver en stor torvproduksjon utenfor Vasa i Finland. Sommeren 2012 gjorde han et eksperiment: På den ene av to identiske Åkerman E-serie gravemaskiner, ble det montert Hammerglass IR-glass i samtlige ruter i hytta. Maskinene hadde samme arbeidsoppgaver og kjørte omtrentlig like mange timer. Gravemaskinen med IR-glass hadde 10.000 kr lavere dieselforbruk enn den med vanlig glass! Dette er ikke en vitenskapelig studie, men den indikerer store besparingsmuligheter rundt kjølesystemet i hytta.

MONTERING

Slik monteres Hammerglass standardruter

Våre instruksjonsvideoer er produsert for service verkstedenes montører og viser prinsippløsninger. Monteringen er forskjellig mellom kjøretøytyper, merker og modeller. Med hver Hammerglaas-rute og RABS-ramme følger det en detaljert og spesifikk monterings instruksjon. Les denne før montering begynner!

 

Se flere instruktionsvideoer