SIKKERHETSRUTER

Uknuselige glassløsninger for trygge førerhus og sikrere produksjon

hammerglass automotive sikkerhetsruter

Livredder og sparegris

Hammerglass Automotive tilbyr et helt batteri av uknuselige beskyttelsesløsninger for sjåførens sikkerhet. Uansett om du jobber i miljøer der rutene er utsatt for påkjenninger og slitasje - eller hvis du trenger beskyttelse mot eksplosjoner og kjedeskudd - har Hammerglass beskyttelsesløsningen for deg. Med over 10 års erfaring og tusenvis av installasjoner i bagasjen, sikrer vi førerhyttene i alt fra gruve- og anleggsmaskiner til tog og utrykningskjøretøy. I tillegg til å være et av markedets sikreste alternativer for et tryggere førermiljø, leverer Hammerglass uknuselige glassløsninger med ytterligere fordeler. Materialet gir med sine egenskaper en kostnadseffektivitet i særklasse, da eieren ikke behøver å stoppe produksjonen på grunn av utskiftninger av ødelagte og slitte ruter. Hammerglass systemer med utskiftbare ScreenSaver-ruter og ScreenSaver-filmer bidrar ytterligere til færre vindusutskiftninger og minimalt med nedetid.

Sitter du sikkert?

Kjører du gravemaskin eller hjullaster? Er det fare for udetonert sprengstoff? Fare for store steiner? Et gitter beskytter bare fra framsiden. Hammerglass beskytter rundt hele maskinen, og bidrar til et betydelig tryggere arbeidsmiljø.

Derfor velger du uknuselige ruter fra Hammerglass

 • Førerbeskyttelse i verdensklasse - 300 ganger sterkere enn glass
 • En overlegen drøftsøkonomi uten knust glass
 • Sprengningstestede alternativer for de tøffeste miljøene
 • Lettvektskonstruksjoner
 • Effektive løsninger til ripebeskyttelse
 • Forbedret hyttekomfort med varmereduserende IR-glass
 • Gitterløse førerhytter med fri sikt
 • Et bredt sortiment for de fleste modeller på markedet
 • Sertifisering ECE R43 Rigid Plastic Windscreens

ROCK ON. ROCK OFF.

Hammerglass sammenlignet med et konkurrerende laminert glass i en FOPS-test høsten 2020.

 

Slik gikk det, og spørsmålet er...

GLASS eller HAMMERGLASS.
Hva velger du?

  

Se flere test-filmer

Still beinharde krav - det gjør vi!

Vi hos Hammerglass stiller beinharde krav til rutene våre, og som kunde bør du stille like høye krav - dette er jo faktisk et livsviktig spørsmål. Nedenfor har vi oppsummert forskjellige krav som bør stilles til en kjøretøysrute avhengig av miljøet den brukes i og hva den skal beskytte mot. Hammerglass er et av få selskaper i verden som er sertifisert i ECE R43-klassen "Rigid Plastic Windscreens".

 • Motstandsdyktighet overfor oppripning: Ruten skal i vanlige driftsmiljøer ikke bli ripete. Hammerglass-rutene er belagt med en tynn hinne av silisiumoksid som beskytter mot riper og slitasje. I sandfylte miljøer anbefaler vi allikevel å legge en ScreenSaver beskyttelsesfilm på ruten.
 • Skarpe gjenstander: Ved steinknusing og metallopphugging kommer gjerne skarpe prosjektiler farende. Ruten skal motstå angrepene.
 • Sore steiner: Ruten skal stå imot og beskytte sjåføren hvis store steiner slynges mot førerhytten i høy hastighet.
 • Trykkbølge: Ruten skal stå imot og forbli festet i sin innfatning i tilfelle en eksplosjon. Den skal ikke kunne trykkes inn av trykkbølgen eller suges ut av vakuumet som oppstår etter eksplosjonen. Hammerglass RABS-godkjente ruter er eksplosjonstestet og oppfyller disse krav til førersikkerhet.

Rett rute til aktuelt beskyttelsesbehov

Hammerglass utvikler ruter til forskjellige beskyttelsesbehov og i sikkerhetsnivåer alt etter hvilket miljø rutene skal brukes i. Dette innebærer at alle våre ruter har ulike egenskaper og kan tilpasses for ulike behov. Sikkerhetsklasse 1, 2 eller 3? Standardrute eller eksplosjonstestet RABS-system? Hvilken rute som passer til hvilken maskin velges ut fra det aktuelle sikkerhetsnivået.
Hammerglass utvecklar rutor för olika skyddsbehov och i skyddsklasser beroende på i vilken miljö rutan ska användas. Detta innebär att alla våra rutor har olika egenskaper och kan anpassas för olika behov. Skyddsklass 1, 2 eller 3? Standardruta eller explosionstestat RABS-system? Just vilken ruta som passar till respektive maskin väljs utifrån det aktuella beskyttelsesbehovet.

Velg rett sikkerhetsnivå
Exempelbild

Erstatningsruter for anleggsmaskiner

Uknuselige løsninger som erstatter maskinens originale ruter, panserglass og gitter. Hammerglass-ruten limes i nøyaktig som originalruten.

 

Rutene finnes til og med i en spesielt varmereduserende variant som eliminerer 50% av innkommende solvarme.

 

 

Les mer om varmereduserende glass
Les mer om erstatningsruter
Exempelbild

RABS – Eksplosjonstestede ruter i stålramme

Hammerglass patenterte sprengningsrammer er utviklet med fokus på høyeste grad av personvern i harde miljøer. Det spesialutviklede systemet med en 12 mm Hammerglass-rute boltet til en kraftig stålramme oppfyller kravene som stilles til RABS-klassifiseringen.

 

For å tåle slitasje fra vindusviskeren i ekstra støvete og grusete miljøer, er ruten utstyrt med en ScreenSaver beskyttelses-rute. ScreenSaver-ruten beskytter og den kraftigere Hammerglass-ruten i RABS-rammen mot slitasje ved steinknusing og pigging. Hammerglass ScreenSaver-rute er et rent slitasjeprodukt som skiftes ut ved behov.

 

Les mer om RABS

Exempelbild

Ekstra beskyttelse mot riper

Hammerglass-rutene tåler kjemiske stoffer og vindusviskere. I ekstra utsatte miljøer der vanlige ruter blir slitt av sand og grus, kan  ruten dekkes med Hammerglass ScreenSaver beskyttelsesfilm - en selvlegende film som føreren kan skifte ut ved behov.

 

Les mer om Hammerglass ScreenSaver
Exempelbild

Forskjellen mellom liv og død – hvert gram teller

Med en vekt som er betydelig lettere enn vanlig bilglass kan valget av Hammerglass i rutene bli livsavgjørende. Når det dreier seg om å redde liv gjelder det å ha nøyaktig riktig medisinsk utstyr tilgjengelig. Hammerglass holder nede vekten på kjøretøyet, noe som skaper plass for ekstra hjelpeutstyr og gir samtidig en sikker løsning mot vandalisme og knuste ruter. I Sverige og Norge kjører over 300 spesialbygde ambulanser med uknuselig Hammerglass i rutene.

 

Hammerglass-rutene fremstilles i tykkelser etter behov og kan leveres både som flate og varmeformede ruter. Ambulanse-rutene leveres vanligvis i ugjennomsiktig, sotet utførelse for montering i ambulansens bak- og sideruter. Rutene hellimes for høyeste sikkerhet. Vi tilbyr ECE R43-sertifiserte løsninger for alle ruter på kjøretøyet, noe som gjør at kjøretøyet ikke behøver spesiell tillatelse for bruk av polykarbonat i frontruten.

 

 • Vandalsikkert
 • Beskytter mot både brosteiner og molotow-coctails
 • Selvslukkende
 • Halve glassvekten - Gir plass for ekstra hjelpeutstyr
Exempelbild

Unike prosjekter

Noe så enkelt som nye vinduer til golfbilen? Eller hvorfor ikke et verdenscruise eller din helt egen Batmobile? Du har ideene. La oss hjelpe med løsningene...

MONTERING

Slik monteres Hammerglass standardruter

Våre instruksjonsvideoer er produsert for service verkstedenes montører og viser prinsippløsninger. Monteringen er forskjellig mellom kjøretøytyper, merker og modeller. Med hver Hammerglaas-rute og RABS-ramme følger det en detaljert og spesifikk monteringsinstruksjon. Les denne før montering begynner!

 

Se flere instruksjonsvideoer