Vanlige spørsmål om Automotive-ruter

Hammerglass AUTOMOTIVE har et bredt register av ruter med fokus på sikrere førermiljø. Her svarer vi på de vanligste spørsmålene om våre produkter. Kontakt oss gjerne om du ikke finner svar på ditt spørsmål.

HAMMERGLASS

Hvad er Hammerglass®?

Hammerglass® er en slitasjebestandig optisk klar polykarbonatplate, 300 ganger sterkere enn glass - og nesten uknuselig. Hammerglass-rutene er belagt med en hard overflate av silisiumoksid som beskytter mot riper og slitasje. Overflatebehandlingen gir og en UV-beskyttelse på 99,96%, som gjør at materialet ikke gulner, blekes eller på annen måte endrer optisk kvalitet over tid. Hammerglass bidrar ikke til spredning av ild, men er derimot selvslukkende ved antenning.

Hvor høy er den optiske kvaliteten til Hammerglass®?

12-millimeters ruten i RABS-rammen har samme høye optiske kvalitet som ruter i helikopter og fly.

Hvor stor blir varmereduksjonen med Hammerglass IR?

Hammerglass IR (infrarød) fjerner 45-55% av innkommende solstråling.

Hvordan kvitte seg med statisk elektrisitet?

Statisk elektrisitet på Hammerglass-ruter forsvinner dersom man vasker rutene med vann som tilsettes litt skyllemiddel (skyllemiddel til vaskemaskin).

Hvordan bestiller man Hammerglass-ruter?

Salget skjer gjennom maskinimportører eller i nettbutikken. Vi svarer gjerne på spørsmål og deltar aktivt i produktutvikling av nye løsninger.

 

RABS

Hva betyr RABS?

RABS er forkortninger for en kombinasjon av internasjonale standarder for sikkerhet:

  • R43 (UN ECE R43)
  • AXE (EN 356 P8B)
  • BLAST (EN 13123-2 EXR2)
  • STONE (EN 15152-2, 450 km/h)

Automotive-ruter med betegnelsen RABS oppfyller Arbeidstilsynets og Statens Vegvesens krav til personbeskyttelse når det gjelder arbeid med steinknusing, og der det er risiko for forsagere eller fallende steiner.

Hva er Hammerglass RABS?

Hammerglass RABS er en eksplosjonstestet rute for gravemaskiner og hjullastere bestående av 12 mm Hammerglass i stålramme, samt en 4 mm utbyttbar ScreenSaver-rute.
 

Beskytter Hammerglass RABS like godt som gitter?

RABS-rammen har blitt testet på samme etter samme kriterier som beskyttelsesgitter (FOPS-test ifølge ISO EN 3449:2005 Level ll). Det er altså ikke behov for gitter i tillegg, ikke en gang i de tøffeste miljøene.

Fungerer Hammerglass RABS med vindusviskere?

Lengre originalviskere fungerer også sammen med Hammerglass RABS. For maskiner med korte originalviskere er RABS-rammen utstyrt med Hammerglass viskerpakke.

 

SCREENSAVER BESKYTTELSESRUTE & SCREENSAVER BESKYTTELSESFILM

Hva er Hammerglass ScreenSaver beskyttelsesrute?

Hammerglass ScreenSaver beskyttelsesrute i 4 mm Hammerglass beskytter den kraftigere 12 mm-ruten i RABS-rammen mot eksempelvis steinsprut. ScreenSaver-ruten monteres med klemramme, og er lett å bytte. Hammerglass sin ScreenSaver-rute er et rent slitasjeprodukt.

Hvordan unngå kondens ved bytte av Hammerglass ScreenSaver beskyttelsesrute?

Ved bytte av ScreenSaver-ruten må også den absorberende listen som medfølger byttes. Hvis dette ikke blir gjort, er det risiko for for at det oppstår kondens mellom glassene ettersom luften mellom rutene inneholder fukt.

Hva er Hammerglass ScreenSaver beskyttelsesfilm?

Hammerglass ScreenSaver beskyttelsesfilm er en ripebeskyttelse som kan legges på Hammerglass-ruten for å beskytte mot slitasje fra vindusviskere i miljøer med mye steinstøv. Den selvlegende ScreenSaver-filmen forlenger Hammerglass-rutens levetid. Når filmen er slitt byttes den enkelt ut med ny film.

Fungerer Hammerglass ScreenSaver beskyttelsesfilm ved pigging?

fungerer ikke ved pigging. Steinsplintene lager hull i filmen og det oppstår små vannpytter av vann innenfor ScreenSaver-filmen. Ved pigging anbefales RABS-ramme med 12 mm Hammerglass samt 4 mm ScreenSaver beskyttelsesrute.

 

VERNEKLASSER

Hva er Verneklasse 1?

Frontruten og/eller siderutene på gravemaskin, hjullaster, traktor osv. byttes ut til 8 mm Hammerglass, som monteres på samme måte som originalrutene.

Hva er Verneklasse 2?

Alle originalrutene byttes ut til 8 mm eller 12 mm Hammerglass, som monteres på samme måte som originalrutene.

Hva er Verneklasse 3?

Hammerglass Verneklasse 3 betyr RABS-ramme med 12 mm Hammerglass i frontruten, og 12 mm Hammerglass i alle andre ruter. Alle Verneklasse 3-pakker har en evakueringsløsning.

Finnes det evakueringsruter i Verneklasse 3?

Alle Hammerglass Verneklasse 3-pakker har en evakueringsløsning.

Flere spørsmål & svar