hammerglass kostnad glaskross 1600x400-8

"Et godt eksempel på hvordan man kan forhindre knuste ruter på en god og effektiv måte."

Om det merkes i lommeboka? Ja, det gjør det!

Mikaela Lindqvist er sikkerhetsansvarlig hos Uppsala Kommune Skolebygg, og hun deler gjerne et “worst case scenario” som hun slet med gjennom flere år. Og som løste seg takket være Hammerglass.

– Dette er et godt eksempel på hvordan man kan forhindre knuste ruter på en god og effektiv måte. Fra 2013 til 2017 hadde vi store utfordringer på en og samme skole. Det handlet om knuste ruter, ildspåsetting, innbrudd, skjulesteder og en liten gjeng med ungdommer i en utsatt gruppe.

Hva gjorde dere?
– Vi satte inn flere tiltak, som økt belysning, rullerende vakthold (i perioder også fastvakt), og vi skiftet de vanlige glassrutene ut med polykarbonat. Da ingenting av dette fungerte, installerte vi kameraovervåking på skoleområdet. Men hærverket fortsatte, noe redusert, men det var marginalt. Politiet, sosialtjenesten, fritidsgården, kirken og vi som bygg-eiere gjorde utrolig mye for ungdommene i området.

Når snudde det?
– Halvveis i 2018 besluttet forvalteren av denne skolen å bytte ut samtlige vinduspartier, og da foreslo jeg at vi skulle satse på Hammerglass. Jeg hadde allerede da fått produktinformasjon, og det så lovende ut. Rundt 150 vinduer ble byttet ut, og jeg anbefalte Hammerglass fremfor alt på bakkenivå, samt vinduer over stånivå. Arbeidet ble gjennomført av Veidekke og av CSK, som hadde prosjektet.

Har valget av Hammerglass påvirket økonomien?
– Om det merkes i lommeboka? Ja, det gjør det. Selv om jeg vet at disse ungdommene som rotet rundt da forhåpentligvis har blitt litt klokere eller på annen måte har endret seg etter skolen, så er dette et godt eksempel på hvordan man forhindrer knust glass på en effektiv måte. De kostnadene vi hadde i 2020 og 2019 handler om inngangsdører og innerdører og var et problem som tok slutt med Hammerglass.

Flere nyheter