LESKUR

Hærverkssikre løsninger for nye og eldre leskur

hammerglass infrastruktur busskur 1300x150-8

Fra SKUR til BUSSKUR

I Norge brukes det hvert år enorme summer for å reparere knuste busskur – helt unødvendig. Skattepenger som skulle kunne brukes til innovasjon, sikkerhetsinvesteringer og allmenn nytte. Hammerglass har utviklet en ny generasjon av busskur i pent design, som kan tåle harde påkjenninger. Og da mener vi harde påkjenninger! På denne måten vinner vi kampen mot sabotørene. Dyrt, spør du? Ikke i det hele tatt, sier vi. Allerede etter ett skifte er kostnaden for å skifte ut vanlig, herdet glass mot Hammerglass tjent inn.

Så bra er Hammerglass busskur!

Hammerglass sin egne buskur står støtt og smelter inn i sine omgivelser. Den reisende er synlig og samtidig beskyttet mot regn og vind - og den som får lyst å prøve å knuse rutene gir fort opp. For det går rett og slett ikke.

Leskuret er modulbasert og kan tilpasses i størrelse ut fra behov. Det er faktisk ingen begrensning i lengde! Hammerglass busskur kan leveres som byggesett, og kan til og med leveres med egen betongsokkel. Den viktigste forskjellen sammenlignet med et vanlig leskur, er at Hammerglass-skuret leveres med uknuselige paneler av Hammerglass eller USWB (Unbreakable Weather Shelter Basic). Begge alternativene er 300 ganger sterkere enn glass, og saneringskostnadene for knust glass og bytte av glass forsvinner. Hele busskuret er spesialtilpasset for å holde lenge og å senke vedlikeholdskostnader.

Last ned brosjyre

Konstruksjon og montering

  • Modulbase-system - Ubegrenset lengde
  • Hammerglass er 300 ganger sterkere en glass - Ikke noe glasskår
  • Halve glassvekten - Ingen unødig tunge løft
  • Panelene kan ikke sparkes ut - Glasset sitter på plass!
  • Hammerglass sitt nanobehandlede overflate er enkelt å rengjøre, uansett om det er spraymaling eller sprittusj - De fleste vanlige rengjøringsmidler fungerer
  • Hammerglass brenner ikke - Platene er til forskjell fra akryl/pleksiglass selvslukkende
  • Leveres med eller uten betongsokkel

Hva koster det hele?

Hammerglass koster litt mer enn vanlig glass, men til gjengjeld behøver det ikke skiftes, på grunn av at ruten knuses eller ødelegges av tagging. Fra et kostnadperspektiv angående busskurets livssyklus er Hammerglass en svært lønnsom investering. Leter du etter et uknuselig budsjettalternativ velger du UWSB*-paneler som er et billigere panel, men uten Hammerglass spesialbelegg.

Exempelbild

Hvis glasset ripes

Er Hammerglass lett å ripe? Både vanlig glass og Hammerglass kan ripes, men Hammerglass er et mykere grunnmaterial enn glass, på tross av sitt harde belegg. For å redusere effektene av riper ytterligere har vi konstruert busskuret med et flerkammersystem, noe som gjør at man kun behøver å skifte mindre paneldeler, og ikke hele sidestykker. Vi tilbyr også en korsmønstret panelskive som effektivt skjuler eventuelle riper.

 

  • Modulsystem - Bytt kun den ødelagte platenn
  • Forhåndstrykt ripemønster skjuler ristinger
Exempelbild

Erstatningsruter til istykkerslåtte leskur

Det går utmerket å la eksisterende skur stå igjen og be oss montere nye ruter av Hammerglass. Hammerglass-platene er fleksible og kan derfor også tilpasses montering i bøyde profiler, for eksempel buede tak.

 

Er leskuret slått i stykker? Erstatt rutene med Hammerglass, så blir det ingen flere knuste ruter i problemområdene, og framtidig vedlikehold blir minimalt. Da er skrittet mot en sunnere økonomi og en holdbar fellesløsning tatt. Og det må jo være hele poenget.

Exempelbild

"Vi sparer over 100.000 kroner hver måned"

I et pilotprosjekt hos SL bussoperatør Nobina, Stockholm, har herdet glass blitt erstattet med Hammerglass i et 20-talls leskur. 

"Vi valgte de skur som var mest utsatte og som vi skiftet glass i hver og annenhver
uke. Siden installasjonen har vi ikke måtte skifte et eneste glass! Vi
regner med at vi har spart 100.000 kr i måneden, kun på disse 20 busskurene –
egentlig ufattelige summer.
"

 

Nobina kommer nå til å fortsette med å skifte ut rutene i busskurene sine:

"Det er betydelig lettere for personellet tørke bort grafitti enn å trampe rundt i
knust glass og slepe tunge ruter. Og bortsett fra arbeidsmiljø og økonomi, så er
det jo en tredje faktor som er minst like viktig, nemlig at kundene våre kan vente
på bussen i hele og rene busskur. Så vi er svært fornøyde og inviterer gjerne andre
operatører på studiebesøk." 
(Andreas Mehlqvist, Nobina)

 

Involver Hammerglass i dialogen!

Våre designere kan hjelpe til med tegninger og forslag til funksjonelle løsninger for å bytte glass. Vi stiller gjerne opp med demoruter til kraftig redusert pris for prøvemontering av Hammerglass der dette behøves.

Exempelbild

Det lille ekstra med fargede plater og tilpasset trykkk

Iblant rekker det ikke med et standardglass, man vil helt enkelt ha “det lille ekstra”. Med HammerART kan Hammerglass-platene påføres spesialtrykk, noe som gir uendelige muligheter for personlig utforming.

 

For leskur anbefaler vi først og fremst silketrykk/screentrykk. Hammerglass-platene kan for eksempel påføres kommunevåpen eller heldekkende mønster i ulike farger. Det går til og med an å digitaltrykke bilder og kunstneriske motiv, men dette stiller litt høyere krav til fester og innkapsling av trykket.

 

Ved større serier er det også mulig å bruke gjennomfarget Hammerglass.

   

Les mer om HammerArt

hammerglass busskur 08 650x420-8
hammerglass busskur 07 650x420-8