REISESENTER

Tak, vegger, heistårn, rekkverk, værbeskyttelse der mennesker er på vei

hammerglass infrastruktur station 1300x150-8

En sikker start på reisen

Permanente, uknuselige glassløsninger for reisesenter, busterminaler og perronger. Platenes lave vekt gjør Hammerglass til et utmerket valg for tak, vegger, heissjakter etc. Overflatebehandlingen i nanoteknologi gjør det mulig med enkel fjerning av graffiti og gir også en UV-beskyttelse på 99,96%, noe som gjør at materialet ikke blir grumsete, bleknes eller på annen måte endrer sin optiske kvalitet over tid. Forventet levetid er over 40 år.

Fleksible vandalismesikre glassløsninger

Våre glassløsninger for tak, vegger, perronger, heissjakter og rekkverk är kross- och vandalismesikre. Klare eller fargede Hammerglass-plater i opptil 6 meters lengde og tykkelser på 4–20 mm gir bestillere og arkitekter stor frihet ved design og konstruksjon. Med større seksjoner kan glasset dessuten skjøtes.

 Innfesting kan gjøres med klemmeprofiler, Fixpoint eller prosjektspesifikke festeløsninger. Med Fixpoints kan det også skapes en avstand mellom vegg og glassplate.

Glassmaterialet kan med fordel leges på etter at bærekonstruksjonen står ferdig. Hver enkelt del og innfestingsdetalj måles da individuelt med 3D-laser og overføres til CAD-tegninger for produksjon.

hammerglass resecentrum vägg

Vegger og tak

Glassklare veggseksjoner og takløsninger med Hammerglass-plater montert i eksisterende konstruksjon eller på prosjektspesifikke profiler. f.eks. L-profil med klemmeprofiler i glass-skjøtene for vanntett sammenføyning. Hver del måles individuelt, deretter produseres glasset.

 

Våre designere gir gjerne råd i forbindelse med festeløsninger allerede i konstruksjonfasen.

 

 

Les mer om takløsninger

Exempelbild

Glass i trapper og heistårn

Hele utvendige heistårn med høyder på drøye 10 meter, eller bare et trapperekkverk? Vi har uknuselige glassløsninger for både trapper, rulletrapper og heiskonstruksjoner - enten i eksisterende systemer eller i helt nye stålkonstruksjoner. Man kan montere håndtak direkte i Hammerglass-platene.

Måling blir gjort når stålkonstruksjonen er på plass for å optimere tilpasningen av Hammerglass-platene. Gjennomgående forankring med Hammerglass Fixpoint-system for beste styrke.

 

 

Les mer om rekkverk & fallsikring

hammerglass resecentrum övergång

Overganger og ventehaller i glass

Ofte pågår hele byggeprosjektet mens trafikken ruller for fullt på sporene. Da kreves det at det av konstruksjonene kan bygges rett ved sporområdet for etterpå å bli løftet på plass. Våre montører setter da rutene på plass mens stålskjelettet ligger på bakken. Deretter løftes hele konstruksjonen. Denne typen løft er nærmest umulig å gjennomføre med vanlig glass, da bevegelser i strukturen kan gi sprekker i glasset.

 

Alle ruter er målt nøyaktig og produseres individuelt. Selv om stålkonstruksjonen ikke stemmer 100% med tegningene, er det problemfritt å montere rutene.

 

  • Glassene settes i på bakken og alt løftes på plass
  • Individuelt oppmålte og produserte ruter

 

Les mer om gangbruer

hammerglass resecentrum varbeskyttelse

Værbeskyttelse uten knust glass

Hammerglass sine modulbaserte uknuselige leskur, bytte av glass i eksisterende perrongtak, eller glass i helt ny konstruksjon. Hammerglass-platene er fleksible og kan formes og tilpasses i bøyde profiler.

 

 

Les mer om værbeskyttelse

hammerglass gang- og sykkeltunneler

Sikre gang- og sykkeltunneler

Opplyste gang- og sykkelstier skaper ikke bare et sikrere miljø og økt trygghet, de kan også være vakre og bidra til opplevelsen i et område. En opal, trykket eller gjennomfarget Hammerglass-plate med LED-belysning utgjør et attraktivt lyspunkt i kveldsmørket.

 

Graffiti, tusj-streker eller annen synlig skitt kan fjernes med de fleste kjente rengjøringsmidler og kjemikalier uten at Hammerglass-platene tar skade.

 

 

Les mer om gangtunneler
Les mer om HammerArt

Konstruksjon og montering

La oss være med i dialogen allerede på idéstadiet. Våre designere produserer tegninger og forslag til funksjonelle løsninger. Vi gir gjerne tilbud på hele prosjekter: Formatskåret Hammerglass, stolper, festesystem og montering.

  • Platene produseres etter mål etter at stålskjelett osv. er ferdigmontert
  • Ferdige løsninger for innfesting og montering
  • Halve vekten i forhold til vanlig glass
  • Ingen glassknusing
  • Fri utsikt mot omgivelsene