hammerglass stalltider maskin 1300x400-8

"Rutene byttes sjelden på stedet, maskinen må på verksted"

Å minske dyr nedetid er en prioritet i bransjen

Når ulykken er ute, spiller det ingen rolle hvor man er. Et steinbrudd, en gruve, en skog eller en byggeplass … uansett hva det er så blir resultatet det samme. Føreren har blitt utsatt for risiko og maskinen blir stående i vente på reparasjon. Hammerglass er skapt for forskjellige arbeidsmiljø og det finnes, foruten høyere sikkerhet, penger å spare.

– Er det noe som er akutt i bransjen akkurat nå så er det det å minske unødvendig og dyr nedetid, og at maskinen skal kjøres på verksted for å bytte rute, det er vanvittige summer det er snakk om, konstaterer Patric Carlsson, salgsansvarlig Hammerglass Skandinavia.

Hvorfor skal man velge Hammerglass? På hvilken måte minsker det nedetiden?
– Med Hammerglass får du en sikkerhetsløsning som ikke knuser, som er ekstremt slagfast og som tåler eksploderende dynamitt, skarpe greiner og steinskudd. Selvfølgelig kan ruten få en ripe etterpå, det kan alle overflater, men med Hammerglass velger du selv når du har mulighet til å reparere maskinen. I skogsindustrien skjer det ulykker med skadde ruter hver uke og reparasjon skjer ofte ikke på stedet. Det blir enormt dyrt. Med ripe i en Hammerglass-rute kan du jobbe videre og reparasjonen skjer på dine egne premisser. Det utgjør en stor forskjell i dagens situasjon hvor vi har historisk høye dieselpriser. Alle bedriftene i bransjen fokuserer nå på å kutte unødvendige kostnader og her vet jeg at vi kan bidra.

Hva sier du til de som tror at Hammerglass er for dyrt å investere i?
– Jeg sier at det er en stor misforståelse. Hammerglass er litt dyrere i innkjøp, men det tjener man fort inn ettersom den totale vedlikeholdskostnaden for maskinen blir mindre.

"Gitter gir ikke tilstrekkelig beskyttelse nok for føreren"


– Jeg var nylig hos en kunde som tar vare på metallskrot. De opplevde nesten daglig å få små prosjektiler mot frontruten og der hadde man satset på laminert glass og hadde i tillegg «sikret» føreren ytterligere bak et sikkerhetsgitter. Se på bildene, der ser man tydelig at neste skudd fra skrotet kommer til å gå rett gjennom ruten og treffe føreren. Det laminerte glasset er helt ødelagt, gitter gir ikke tilstrekkelig beskyttelse i miljøer hvor man risikerer prosjektiler. Det er derimot veldig bra på å skygge for sikten for føreren!

 

Med Hammerglass RABS-graderte ramme kan man erstatte gitter. Hvordan er det egentlig mulig?
– RABS-rammen er tredjepartstestet hos blant annet RISE og oppfyller alle krav som identifiseres med eksplosjon, steinprosjektiler, skarpe gjenstander og riper. Vi tester den med utgangspunkt i Arbetsmiljöverkets krav til tak, ettersom de ikke henviser til noen standard for frontruter. Men som vi ser det så kan frontruter rammes av de samme belastninger som tak, og da må føreren være trygg. I et miljø hvor det foreligger risiko for mange store ras har en del av våre RABS-kunder valgt å supplere med et sikkerhetsgitter.

metallskrot säkerhetsgaller

Hvor sikkerhetsbevisste er bedriftene?
– Jeg syns det er veldig tydelig at sikkerhet er det viktigste for de fleste, men det er ikke alltid man har oversikt over hva sikkerhetsløsningen man satser på faktisk har for egenskaper eller mangler. Slik var det med gjenvinningsanlegget for metall, da de hørte snakk om Hammerglass så ringte de meg. De hadde gått lei av å se på at førerne risikerte helsen sin på den måten som bildet viser. De ville forsikre seg om at han kom seg trygt hjem etter hver arbeidsdag. Det skal jeg hjelpe dem med.

Les mere om våre RABS-løsninger

Flere nyheter