ERSTATNINGSRUTER

Uknuselige beskyttelsesruter for et sikkert førermiljø

hammerglass automotive erstatningsruter

Hammerglass erstatter originalruten

Hammerglass tilbyr løsninger med uknuselig sikkerhetsglass for en rekke forskjellige maskiner og kjøretøystyper. Uansett sluttbruker er løsningen basert på de samme prinsippene - trygge, uknuselige lettvektsløsninger for sikre førermiljøer. Våre løsninger bidrar til bedre personvern og mindre risiko for utilsiktet driftsstans med unødvendige stillstandskostnader. Rutene monteres som originalruten og tåler både kjemikalier og vindusviskere. I tillegg krever ikke monteringen noen inngrep i kjøretøyets ramme - inngrep som påvirker kjøretøyets CE-merking. Hammerglass er et av få selskaper i verden som er sertifisert i ECE R43-klassen “Rigid Plastic Windscreens”.
.

Rock on. Rock off.

Hammerglass sammenlignet med et konkurrerende laminert glass i en FOPS-test høsten 2020.

 

Slik gikk det, og spørsmålet er...

GLASS eller HAMMERGLASS.
Hva velger du?

  

Se flere test-filmer

Hvilke krav bør stilles til en rute?

Hammerglass ruter har forskjellige egenskaper og kan tilpasses for ulike behov. Til normalt arbeid holder det med 6 eller 8 mm Hammerglass, men dersom det er risiko for steinras eller større flygende steiner anbefales tykkere ruter. Visse grunnleggende krav bør uansett stilles til alle beskyttelsesruter.

  • Motstandsdyktighet overfor oppripning - Ruten skal i vanlige driftsmiljøer ikke bli ripete. Hammerglass-rutenes overflatebelegg beskytter mot riper og slitasje. I sandfylte miljøer anbefaler vi allikevel å legge en ScreenSaver beskyttelsesfilm på ruten.
  • Skarpe gjenstander - Ved pigging og metallopphugging kommer gjerne skarpe prosjektiler farende. Ruten skal motstå angrepene..
  • Store steiner - Ruten skal stå imot og beskytte sjåføren hvis store steiner slynges mot førerhytten i høy hastighet.
Les mer om sikkerhetsnivåer

 

Plane eller formede ruter - hvilken modell trenger du?

Hammerglass er den verdensledende leverandøren av skreddersydde sikkerhetsløsninger i bådeverneklasse 1, 2 og 3 innen de fleste forskjellige kjøretøys- og maskinkategoriene. Vi leverer ECE-R43-sertifiserede uknuselige lettvektsløsninger som alternativer til standardruter, panserglass og gittere. Hammerglass-ruter kan bestilles til de fleste vanlige typene maskiner, med tykkelse tilpasset rutenes størrelse og beskyttelsesbehov.

Exempelbild

Frontrute

8 mm/12 mm Hammerglass

Hel/Delt

Ekstrautstyr: ScreenSaver-film

Exempelbild

Bomrute

8 mm/12 mm Hammerglass

 

Exempelbild

Dør

8 mm/12 mm Hammerglass

 

Exempelbild

Sideruta

8 mm/12 mm Hammerglass

Exempelbild

Bakrute

8 mm/12 mm Hammerglass

Fast/Evakuering

Exempelbild

Takrute

8 mm/12 mm Hammerglass

FOPS

Exempelbild

Plane standardruter

Uknuselige lettvektsløsninger som erstatter maskinens originale ruter, panserglass og gitter. Front-, bak-, bom- eller siderute. Hel eller delt. Hammerglass-rutene kan bestilles til de fleste vanlige typene maskiner, med tykkelse tilpasset rutenes størrelse og beskyttelsesbehov. Rutene monteres som originalruten og tåler både kjemikalier og vindusviskere. I tillegg krever ikke monteringen noen inngrep i kjøretøyets ramme - inngrep som påvirker kjøretøyets CE-merking.

 

Rutene finnes og med i en spesielt varmereduserende variant som eliminerer 50% av innkommende solvarme.

 

Les mer om varmereduserende glass

Exempelbild

Vinklede ruter

Hammerglass materialegenskaper gjør det mulig å kaldforme en rute der det normalt kreves seksjoner eller innfesting med stolpe. Den vinklede frontruten på hjullastere kan leveres i ett stykke. Installasjonen kan gjøres på litt over en time, som bare er en brøkdel av tiden for å installere vanlig glass. Rutene kan utstyres med Hammerglass ScreenSaver selvlegende beskyttelsesfilm for å redusere slitasjen fra vindusviskeren i svært skitne miljøer. Vinklede ruter i ett stykke sparer tid og penger.

Exempelbild

Bøyde og varmformede ruter

Hammerglass kan også varmformes til bøyde eller dobbeltbøyde ruter. Tilbudet av uknuselige varmformede ruter styres imidlertid av etterspørselen. Spør din maskinleverandør eller kontakt oss for mer informasjon om om bøyde eller formede Hammerglass-ruter for gravemaskiner, dumpere eller hjullastere.

Exempelbild

Ekstra beskyttelse mot riper

Hammerglass-rutene tåler kjemiske stoffer og vindusviskere. I ekstra utsatte miljøer kan Hammerglass-ruten dekkes med en selvklebende ScreenSaver-film som føreren kan skifte ut ved behov.

 

 

Les mer om ScreenSaver

MONTERING

Slik monteres Hammerglass standardruter

Våre instruksjonsvideoer er produsert for service verkstedenes montører og viser prinsippløsninger. Monteringen er forskjellig mellom kjøretøytyper, merker og modeller. Med hver Hammerglaas-rute og RABS-ramme følger det en detaljert og spesifikk monteringsinstruksjon. Les denne før montering begynner!

 

Se flere instruksjonsvideoer