Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse på nettstedet vårt (for å analysere webtrafikk og tilpasse innhold, sosiale medier og annonseringsfunksjoner). Du godtar bruken av cookies, hvis du fortsetter å surfe på nettstedet. Mer informasjon om vår personvernpolicy finner du her>>
Rutene byttes sjelden på stedet, maskinen må på verksted.
Rutene byttes sjelden på stedet, maskinen må på verksted.
2022-04-11

Å minske dyr nedetid er en prioritet i bransjen

Når ulykken er ute, spiller det ingen rolle hvor man er. Et steinbrudd, en gruve, en skog eller en byggeplass … uansett hva det er så blir resultatet det samme. Føreren har blitt utsatt for risiko og maskinen blir stående i vente på reparasjon. Hammerglass er skapt for forskjellige arbeidsmiljø og det finnes, foruten høyere sikkerhet, penger å spare.

– Er det noe som er akutt i bransjen akkurat nå så er det det å minske unødvendig og dyr nedetid, og at maskinen skal kjøres på verksted for å bytte rute, det er vanvittige summer det er snakk om, konstaterer Patric Carlsson, salgsansvarlig Hammerglass Skandinavia.

Hvorfor skal man velge Hammerglass? På hvilken måte minsker det nedetiden?
– Med Hammerglass får du en sikkerhetsløsning som ikke knuser, som er ekstremt slagfast og som tåler eksploderende dynamitt, skarpe greiner og steinskudd. Selvfølgelig kan ruten få en ripe etterpå, det kan alle overflater, men med Hammerglass velger du selv når du har mulighet til å reparere maskinen. I skogsindustrien skjer det ulykker med skadde ruter hver uke og reparasjon skjer ofte ikke på stedet. Det blir enormt dyrt. Med ripe i en Hammerglass-rute kan du jobbe videre og reparasjonen skjer på dine egne premisser. Det utgjør en stor forskjell i dagens situasjon hvor vi har historisk høye dieselpriser. Alle bedriftene i bransjen fokuserer nå på å kutte unødvendige kostnader og her vet jeg at vi kan bidra.

Hva sier du til de som tror at Hammerglass er for dyrt å investere i?
– Jeg sier at det er en stor misforståelse. Hammerglass er litt dyrere i innkjøp, men det tjener man fort inn ettersom den totale vedlikeholdskostnaden for maskinen blir mindre.

Gitter gir ikke tilstrekkelig beskyttelse nok for føreren

– Jeg var nylig hos en kunde som tar vare på metallskrot. De opplevde nesten daglig å få små prosjektiler mot frontruten og der hadde man satset på laminert glass og hadde i tillegg «sikret» føreren ytterligere bak et sikkerhetsgitter. Se på bildene, der ser man tydelig at neste skudd fra skrotet kommer til å gå rett gjennom ruten og treffe føreren. Det laminerte glasset er helt ødelagt, gitter gir ikke tilstrekkelig beskyttelse i miljøer hvor man risikerer prosjektiler. Det er derimot veldig bra på å skygge for sikten for føreren!

Med Hammerglass RABS-graderte ramme kan man erstatte gitter. Hvordan er det egentlig mulig?
– RABS-rammen er tredjepartstestet hos blant annet RISE og oppfyller alle krav som identifiseres med eksplosjon, steinprosjektiler, skarpe gjenstander og riper. Vi tester den med utgangspunkt i Arbetsmiljöverkets krav til tak, ettersom de ikke henviser til noen standard for frontruter. Men som vi ser det så kan frontruter rammes av de samme belastninger som tak, og da må føreren være trygg.
I et miljø hvor det foreligger risiko for mange store ras har en del av våre RABS-kunder valgt å supplere med et sikkerhetsgitter.

Hvor sikkerhetsbevisste er bedriftene?
– Jeg syns det er veldig tydelig at sikkerhet er det viktigste for de fleste, men det er ikke alltid man har oversikt over hva sikkerhetsløsningen man satser på faktisk har for egenskaper eller mangler. Slik var det med gjenvinningsanlegget for metall, da de hørte snakk om Hammerglass så ringte de meg. De hadde gått lei av å se på at førerne risikerte helsen sin på den måten som bildet viser. De ville forsikre seg om at han kom seg trygt hjem etter hver arbeidsdag. Det skal jeg hjelpe dem med.


2022-04-07

Skolen har holdt seg i topp stand

Nye Kråkbergsskolan var klar for elever høsten 2017, og etter 6. klasse går de fleste elevene videre til nabobygget, Örnaskolan ungdomsskole.

– I begynnelsen var det noen som syntes bygningen var stygg. Det er ofte slik at det som er litt annerledes får både ris og ros. Men jeg har alltid likt den, og hele skolen har holdt seg i topp stand. Elevene tar veldig godt vare på den innvendig, og ingenting tagges ned eller ødelegges. Jeg synes det er positivt å se at elevene bryr seg om skolen sin, sier Rolf Thelander.

Du har vært vaktmester her i 12 år, hvordan har du jobbet med sikkerhet?
– Ungdomsskolen har hatt store problemer med hærverk både inne og ute. En stund hadde de i snitt 50-60 knuste vinduer i året, og kostnadene var oppe i 250.000 kroner i samme periode. Det er selvsagt altfor mye penger, helt unødvendig. I det tilfellet ble det beslutett å sette opp overvåkningskameraer, og det gjorde susen.

Og hvordan har det vært på Kråkbergsskolan?
– Sikkerhetsvinduene har gjort jobben sin, vi har ikke hatt glass som har knust i løpet av de fire årene siden skolen ble bygget – bortsett fra ved én anledning da noen kastet en stein med full kraft mot et vindu. Den ytre ruten med Hammerglass holdt, men vibrasjonene fra treffet fikk den indre ruten til å sprekke – den var dessverre ikke av herdet glass.

Hammerglass reduserer kostnadene ved glassknusing i skolemiljøer

Vi har alltid opprettholdt høy sikkerhet og trygge miljøer for studenter og lærere. Vår produktportefølje inneholder ulike typer løsninger som forhindrer innbrudd og hærverk – og enda verre udåder.