Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse på nettstedet vårt (for å analysere webtrafikk og tilpasse innhold, sosiale medier og annonseringsfunksjoner). Du godtar bruken av cookies, hvis du fortsetter å surfe på nettstedet. Mer informasjon om vår personvernpolicy finner du her>>

Varmereduserende ruter

De fleste nye maskiner har klimaanlegg, men klimaanlegg bruker mye diesel og selv om det står på fullt, blir det svært varmt på den delen av kroppen som treffes av solstrålene. Med Hammerglass IR blir klimaet i førerhytta mer behagelig og dieselkostnadene kan bli vesentlig redusert. Ca halvparten av alle leverte Hammerglass-ruter til kjøretøy er av IR-typen. IR-glasset har samme egenskaper som vanlig Hammerglass når det gjelder holdbarhet og motstand mot kjemiske stoffer og riper. Hammerglass IR i tykkelsen 12 mm er RABS-klassifisert.

Halvert solvarme med IR-ruter

Hammerglass IR (InfraRød) fjerner 45–55% av de innkommende solstrålene. Rutene leveres i Hammerglass IR med grønn eller grå tone. Den svake toningen må imidlertid ikke forveksles med vanlige tonede bilruter. Når IR-rutene fremstilles, tilsettes et stoff som absorberer solens infrarøde stråler (varmestrålingen) uten nevneverdig reduksjon av lysinngangen (ca 10%). Denne effekten er tydelig merkbar hvis man tester strålingsvarmen med en IR-lampe. Der en vanlig rute har full gjennomstråling, er dempningen svært effektiv i IR-rutene.

Reduserte dieselkostnader

Pentti Lappalainen driver en stor torvproduksjon utenfor Vasa i Finland. Sommeren 2012 gjorde han et eksperiment: På den ene av to identiske Åkerman E-serie gravemaskiner, ble det montert Hammerglass IR-glass i samtlige ruter i hytta. Maskinene hadde samme arbeidsoppgaver og kjørte omtrentlig like mange timer. Gravemaskinen med IR-glass hadde 1.100 € (10.000 kr) lavere dieselforbruk enn den med vanlig glass! Dette er ikke en vitenskapelig studie, men den indikerer store besparingsmuligheter rundt kjølesystemet i hytta.