Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse på nettstedet vårt (for å analysere webtrafikk og tilpasse innhold, sosiale medier og annonseringsfunksjoner). Du godtar bruken av cookies, hvis du fortsetter å surfe på nettstedet. Mer informasjon om vår personvernpolicy finner du her>>
2022-06-22

Samfunnssikkerheten blir en av de viktigste sakene i det kommende valget

Jonas Reuterberg er ny forretningsområdesjef for Hammerglass Eiendom.
– Vi opplever dessverre en oppadgående trend når det gjelder hærverk i samfunnet, og vi ser at behovet og interessen for Hammerglass-produkter øker. Personlig tror jeg at samfunnssikkerheten blir en av de viktigste sakene i det kommende valget, både lokalt og på nasjonalt nivå.

Jonas Reuterberg har mye å by på med sin lange bakgrunn som selger av ulike komplekse løsninger, og hans erfaring med å jobbe imot den offentlige sektoren vil være en fordel i oppdraget for Hammerglass.
– Jeg ble lokket av flere faktorer, blant annet miljøfaktoren. Hammerglass sin unike holdbarhet skaper et positivt livssyklus- og kostnadsperspektiv, og det er jo en faktor som ingen kan se bort fra lengre. Vi må investere i holdbare, langsiktige løsninger. Hammerglass imponerer meg også med sin lange garanti, sine sertifikater og sin innovative holdning. Her har vi til og med uknuselige buss-skur i produktsortimentet! At vi nettopp har blitt medlem i Stiftelsen Tryggare Sverige, ser jeg på som en bekreftelse på samfunnsengasjement.

Skoler er ekstra interessante

Hammerglass har sikret vinduer og dører på mange skoler, og på denne måten økt trivselen for elevene og personalet. Bonusen blir selvfølgelig reduserte kostnader etter hærverk og innbrudd.
– Dette er et område der jeg ser fram til å bistå med råd om sikkerhetsanalyser. Kommunene har jo store krav på seg. Hele og trygge skoler bidrar til nyinnflyttinger.

Hvordan ser du på de kommende årene?
– Jeg håper på et foretak som går like fort framover som et høyhastighetstog, og det er en reise jeg kjenner jeg er nysgjerrig på og som jeg vil være med å bidra til. Det er spennende at Hammerglass har både produksjon og hovedkontor i lille Förslöv i Sverige, og verner om de små lokale kundene, men at de også etablerer seg med full kraft globalt. Jeg tror at en viktig bit i puslespillet framover er å lytte til både «gammel og ny» kunnskap om sikkerhet. Vi som er litt mer erfarne, har stor nytte av å invitere for eksempel nyutdannede arkitekter og byggmestere, og diskutere trygge, smarte skallbeskyttelser sammen. Her er utallige muligheter for utvikling og synergieffekter.


2022-06-27

Gode signaler om høy sikkerhetstenkning

Svenska Maskinmässan startet med øsregn og sluttet med sol – i dobbel forstand for oss, ettersom vi oppdaget at mange av de utstilte maskinene allerede var utstyrt med Hammerglass.

Etter to år med pandemi, fikk vi en etterlengtet messeopplevelse med en gylden mulighet å snakke direkte med maskinførere og beslutningstakere, og å ta del i deres tanker om sikkerhet. Vi så også, til vår store glede, at mange utstillere hadde valgt å vise fram maskiner med Hammerglass installert i førerhuset. En fin bekreftelse på at vårt påvirkningsarbeid rundt sikkerhetstenkning i ulike situasjoner begynner å vise igjen.

Vi fikk selvfølgelig mange spørsmål om hvorfor vi stilte ut et førerhus med ødelagt frontrute, og hvordan det kunne være positivt for Hammerglass. Svaret var enkelt: Ruten har stått imot en ti tonns steinblokk under et ras i et av steinbruddene til Scandinavian Stones, og dermed reddet livet til en maskinfører. En slik rute har fortjent å stå på første rad, mener vi, og skadene den fikk viser bare hvor utrolig sterk den er.

Vår enkle sleggetest verdsettes også av besøkende, her kommer en favoritt i reprise:


2022-06-22

En elegant og sikker vindusløsning på Storm P-museet

Storm P-museet i danske Fredriksberg har vært beskyttet av Hammerglass sine sikkerhetsvinduer i cirka ti år, og vi ba museets inspektør Nikolaj Brandt om å evaluere investeringen.

– Vi har heldigvis ikke hatt noen innbruddsforsøk, men med tanke på Hammerglass sine egenskaper, kjenner vi oss trygge og trenger ikke å bekymre oss for det. Vi er veldig fornøyde med valg av vinduer.

Hvorfor valgte dere Hammerglass?
– Vi hadde en lang prosess der vi undersøkte markedet ut fra et sikkerhetsperspektiv, men også fra et estetisk ståsted. Valget falt raskt på Hammerglass.

Hvor betydningsfull er Storm P for den danske kulturarven?
– Storm P var den mest folkekjære og humoristiske tegneren i Danmark på 1900-tallet. Han hadde en internasjonal stil med utgangspunkt i en stor, kunstnerisk innsikt, og hans komiske åre ble høyt verdsatt hos det danske folk, den var lett å identifisere seg med. Han påvirket i stor grad sin samtid, og generasjoner av tegnere og scenekunstnere har fulgt i hans fotspor og benyttet seg av arven etter ham. Derfor betyr han så mye for oss.