Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse på nettstedet vårt (for å analysere webtrafikk og tilpasse innhold, sosiale medier og annonseringsfunksjoner). Du godtar bruken av cookies, hvis du fortsetter å surfe på nettstedet. Mer informasjon om vår personvernpolicy finner du her>>
Eiendom 2018-03-24

Rekordbestilling på skuddsikkert glass

Hammerglass AB har fått bedriftens største bestilling gjennom tidene, med en bestilling på 18 millioner svenske kroner i skuddsikkert glass og eksplosjonssikre vinduer og dører. Bestillingen er en del av forretningsområdet Eiendom og styrker Hammerglass ledende markedsposisjon innen beskyttelsesglassområdet.

– Dessverre innebærer de meget strenge hemmelighetskrav at vi ikke har lov til å offentliggjøre navnet på kunden eller objektet, men jeg kan bekrefte at installasjonen blir utført i 3. og 4. kvartal i år, og at det gjelder oppgradering av en eiendom i Sverige, sier Hammerglass sjef for forretningsområdet, Torbjörn Timmermans.

– Vi har i lang tid tilbudt skuddhemmende løsninger som takket være Hammerglass egenskaper er mye tynnere og lettere enn tradisjonelle skuddsikre glass. I og med at vi dessuten kan produsere skuddsikre isolerglass, blir lav vekt og tynnere glassystem veldig viktig. I tillegg til at vi kan levere komplette vindus- og dørsystemer kan vi også ta ansvar for alt fra festeløsninger till nøkkelferdig montering. I samarbeid med kunden bestemmer vi trusselbildet, gjør en total risikobedømmelse av objektet (Security Assessment), og presenterer til slutt en løsning.

– Det er fortsatt mange som tror at det er tilstrekkelig å ha en beskyttelsesfilm på innsiden av ruten for å motstå terrorangrep. Dessverre viser både erfaring og tester at ikke en gang klassifiserte filmer hjelper i særlig stor grad. I 9 av 10 tilfeller mangler dessuten muligheten til å feste filmen i vinduskarmen på riktig måte. Dette innebærer at hele glassystemet kastes inn i rommet ved et kraftig angrep. Vi lever i en verden med stadig økende risiko for errorangrep, og stadig flere innser hvor viktig det er å har riktig beskyttelse om noe skulle skje.

Bengt Nilsson, adm. dir. for Hammerglass AB i Förslöv, ser nå at det trengs ytterligere investeringer i både produksjonsutstyr og personer for å dekke den økende etterspørselen.
– Vi økte omsetningen med 80% fra 2016 til 2017, og allerede nå i utgangen av februar i år har vi nådd budsjettet for 2018, sier Bengt Nilsson. Det er selvfølgelig utrolig gledelig, men vi har jobbet i mange år for å skape grunnlaget for å være så tilgjengelige på markedet og å ha denne volumøkningen. Omtrent 40% av omsetningen er eksport, og selv om vi øker i Sverige, ser vi at potensialet for våre produkter vokser spesielt i utlandet. I tillegg til arbeidsområdet Eiendom arbeider vi også innen forretningsområdene Infrastruktur og Automotive. Også disse viser en god økning, og det vil være aktuelt å ansette flere personer i løpet av året, avslutter Bengt Nilsson.


2021-02-01

Gävles stoltheter bak Hammerglass

Hvem vil du speile deg med, Babsan eller Rock-Olga? Rolf Lassgård eller Thomas Di Leva? Kjendisspeilene i den nye gågaten i Gävle løfter hele sentrum.

"Før var det halvgjort her, men nå er det veldig bra" konstaterte en gävle-inbygger til SVT Nyheter når den nye gågaten i Gävle ble innviet før nyttår.

Vi synes også at resultatet har blitt veldig bra, og vi takker Gävle kommune for det morsomme og uvanlige oppdraget med å beskytte byens lokale stjerner bak Hammarglass-speil. Nå kan de kjente ansiktene spre glede og stolthet blant forbipasserende (som kanskje tar sjansen på å speile seg med sitt idol) og kommunen trenger ikke bekymre seg for vandalisering.
Morsomt, innovativt og holdbart, just the way we like it.


2021-01-31

Fikk du svar, Mr Jones?

Det vet vi dessverre ikke, men hvis spørsmålet ble stilt til Hammerglass hadde vi i hvert fall ikke hevdet at det er en fungerende løsning å lappe på og reparere de samme busskurene igjen og igjen.

Signaturen Mr Jones skriver i et leserbrev til Hallands Nyheter at han enda en gang har lest en redegjørelse for hvor mye skadeverk som gjøres på fylkets busskur, og om kostnadene for reparasjoner.

"Jeg har i mange år vært forundret over hvorfor Hallandstrafiken har busskur i materialer som er veldig lette å slå i stykker for personer som har det moro med å gjøre det. Kan noen svare på hvorfor man ikke bruker et annet materiale, for eksempel plexiglass, for å holde kostnadene nede? Penger som isteden kunne brukes på frikort for pensjonister slik at vi på landsbygda slipper å ta bilen hver gang vi skal inn til byen."

Vi tror ikke Mr Jones hadde blitt fornøyd med plexiglass heller!

Vi ser ofte i leserbrev til aviser at trafikanter (som signaturen Mr Jones til Hallandstrafiken) setter spørsmålstegn ved hvorfor busskur ikke lages i plexiglass istedenfor vanlig glass – i den tro at skurene da ville holde bedre. Det ville de helt sikkert, men de ville likevel ikke holde spesielt godt.

Av tre årsaker:

  1. Plexiglass ripes opp veldig lett. Busskurene vil raskt bli stygge.
  2. Plexiglass tåler ikke løsemidler og derfor er det vanskelig å fjerne graffiti. Platene får et melkeaktig utseende og sikten blir dårligere for trafikanter og bussjåfører.
  3. Plexiglass brenner ved antennelse.

Et bedre alternativ ville være polykarbonat. Det er en seig, uknuselig termoplast som er 300 ganger sterkere enn vanlig glass – sammenlignet med plexiglass som er 30 ganger sterkere. Men uten overflatebelegg er polykarbonat, i likhet med plexiglass, lett å ripe opp og kan raskt begynne å gulne.

Hammerglass polykarbonat – det beste alternativet!

Av tre årsaker:

  1. Vår polykarbonat har et unikt kiseloksid-belegg som forhindrer at platene gulner. Overflatebelegget er glatt og gjør det enkelt å rengjøre platen for graffiti med vanlig rengjøringsmiddel.
  2. Vårt uknuselige busskur er utviklet med en egen ramme med spesialinnfesting som gjør at platene ikke kan sparkes ut når vandalen blir frustrert over at de ikke går i stykker.
  3. Hammerglass brenner ikke.

Resultatet, Mr Jones, ville bli at ditt busskur alltid oppleves som rent og trygt - og fremfor alt helt.


2021-01-30

Velkommen til å gå trygt over Norvikbanan

Det føles faktisk veldig bra i sjelen å bygge infrastruktur som hjelper mennesker å komme nærmere naturen.

Hammerglass har satt sin signatur på gangbroen over Norvikbanan ved Nynäshamn, mellom Blomenstorp og Alhagen. Her er det fritt frem for å knytte skolissene, fylle tursekken med matpakke og termos og legge i vei mot Alhagens våtmarker.

Gang- og sykkelbroen er en av tre brodeler som vi har bygget og installert på oppdrag av Stockholms Hamnar.
– De bygger et nytt kjempeanlegg utenfor Nynäshamn, og innenfor prosjektet bygges en ny jernbane. Det er til denne vi har laget tre anordninger for elbeskyttelse på bro, og i tillegg til GS-broen, en bro med biltrafikk og en tilpasningsdel, sier Ulf Bergström, forretningsområdesjef.

Etter graffitiangrep, tusjtagging eller annen tilsmussing, kan de fleste kjente rengjøringsmidler og kjemikalier brukes uten at Hammerglass-rutene tar skade.

Faren for elektriske ulykker med alvorlige personskader som følge er alltid overhengende i nærheten av høyspennings- og kontaktledninger. Skjermløsningen i uknuselig Hammerglass følger EU:s elektriske beskyttelsesdirektiver for beskyttelsesskjermer ved montering på bro over jernbaner.