Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse på nettstedet vårt (for å analysere webtrafikk og tilpasse innhold, sosiale medier og annonseringsfunksjoner). Du godtar bruken av cookies, hvis du fortsetter å surfe på nettstedet. Mer informasjon om vår personvernpolicy finner du her>>
2022-11-01

Møt Mats Lindmark, seniorrådgiver i Bedrifts- og sikkerhetsbeskyttelse

Mats Lindmark er seniorrådgiver i bedrifts- og sikkerhetsbeskyttelse, og han har tidligere vært sikkerhetssjef for Specialfastigheter, som eier, forvalter og utvikler mange av Sveriges best sikrede eiendommer. På listen over kunder står blant annet politiet, forsvaret og Sveriges domstoler.

Hallo, Mats, og takk for at du tok deg tid! Hvor viktig mener du det er med rett kompetanse, når en skal gjennomføre en risikoanalyse?

– Svært viktig. Sikkerhetsfremmende tiltak skal alltid baseres på en eller annen form for risikoanalyse, det vi ofte kaller RSA, risiko- og sårbarhetsanalyse. Den skal reflektere eventuell trussel/risikovurdering i virksomheten, peke på de verdier som finnes, og hvordan disse skal beskyttes. Det stiller selvfølgelig krav til en viss kompetanse hos klienten, noe som dessverre ikke alltid er til stede. Her anbefales det i så fall å leie inn uavhengige konsulenter med kompetanse innen arbeid med skadeforebyggende tiltak. Det er også viktig å inkludere både økonomiske aspekter og mulige arbeidsmiljørelaterte forhold i beslutningsgrunnlaget, før bestillingen går til leverandøren.

Hvilke trender ser du innenfor ditt eiendomsområde?

– Samfunnsutviklingen har endret seg betydelig de siste årene. Volden har blitt råere og mer hensynsløs, og det tas mindre hensyn til om tredjepart blir berørt. Med andre ord er det personer i nærmiljøet som lider under vold og trusler som ofte opprinnelig er rettet mot helt andre personer. Det er også mer synlig vold i offentlige miljøer og på plasser der allmennheten samles.

Hva er dine tanker om bevisste valg – å velge løsninger fra selskaper som er sertifiserte i bærekraft og ytelse, og som er registrerte i ledende miljødatabaser?

– Vi skal alltid gjøre bevisste valg. Aspekter som kostnadseffektivitet, holdbarhet, miljø osv er viktige i alle konstruksjoner, og ikke minst ved valg av sikkerhetsprodukter. Sertifisering av produkter innebærer mange tester og vurderinger, før et sertifikat kan deles ut. Det skaper en trygghet når det gjelder funksjon og ytelse. For vår egen del er det en selvfølge å kun samarbeide med etablerte produktløsninger og bedrifter som i ord og handling sender ut signaler om at de jobber med kvalitet i første rekke, og at de driver utvikling i og rundt produktene, noe som sikrer at de forblir mange år på markedet.


2022-09-29

Førsteklasses golfopplevelse!

Bro-Bålsta Golfklubb oppgraderte anlegget sitt til 2022-seseongen med vår spesialtilpassede værbeskyttelse, Hammerglass Range. Designet, holdbart og diskret – fremtidens værbeskyttelse for moderne og oppgraderte golfanlegg.

– Vi bestemte at de seks plassene som er nærmest ballmaskinen skulle være beskyttet mot regn, og vi ville ha en ramme i svart stål for at det skulle passe inn med vår grafiske profil her på anlegget. Vi valgte uknuselig glass for å minimere risikoen for ødeleggelse, ettersom anlegget er ubemannet nattestid, sier golfklubbens administrerende direktør, Oliver May..

Er du fornøyd med resultatet?

– Det ble veldig bra, værbeskyttelsen er noe av det første du ser når du kjører inn på parkeringsplassen. Det er ikke mange golfklubber som har lignende konstruksjon, så det virker som vi skiller oss ut fra mengden ved å tilby noe ekstra.

Hva mener golfspillerne?

– Våre medlemmer har vært svært positive, som de også har vært til andre forbedringer vi har gjort de siste årene. Vi har satset mye på den delen av anlegget som vi følte hadde blitt liggende etter i forhold til standarden på banene og klubbhuset.

Hvordan har dere utstyrt standen for å ytterligere øke opplevelsen?

– Alle de seks plassene som er under tak har Toptracer-systemet, som gir mye god teknisk informasjon om hvert eneste slag. Det har raskt blitt et populært tilbud, noe som igjen gjør treningen på Bro-Bålsta enda mer attraktiv og effektiv.


2022-06-27

Gode signaler om høy sikkerhetstenkning

Svenska Maskinmässan startet med øsregn og sluttet med sol – i dobbel forstand for oss, ettersom vi oppdaget at mange av de utstilte maskinene allerede var utstyrt med Hammerglass.

Etter to år med pandemi, fikk vi en etterlengtet messeopplevelse med en gylden mulighet å snakke direkte med maskinførere og beslutningstakere, og å ta del i deres tanker om sikkerhet. Vi så også, til vår store glede, at mange utstillere hadde valgt å vise fram maskiner med Hammerglass installert i førerhuset. En fin bekreftelse på at vårt påvirkningsarbeid rundt sikkerhetstenkning i ulike situasjoner begynner å vise igjen.

Vi fikk selvfølgelig mange spørsmål om hvorfor vi stilte ut et førerhus med ødelagt frontrute, og hvordan det kunne være positivt for Hammerglass. Svaret var enkelt: Ruten har stått imot en ti tonns steinblokk under et ras i et av steinbruddene til Scandinavian Stones, og dermed reddet livet til en maskinfører. En slik rute har fortjent å stå på første rad, mener vi, og skadene den fikk viser bare hvor utrolig sterk den er.

Vår enkle sleggetest verdsettes også av besøkende, her kommer en favoritt i reprise:


2022-06-22

En elegant og sikker vindusløsning på Storm P-museet

Storm P-museet i danske Fredriksberg har vært beskyttet av Hammerglass sine sikkerhetsvinduer i cirka ti år, og vi ba museets inspektør Nikolaj Brandt om å evaluere investeringen.

– Vi har heldigvis ikke hatt noen innbruddsforsøk, men med tanke på Hammerglass sine egenskaper, kjenner vi oss trygge og trenger ikke å bekymre oss for det. Vi er veldig fornøyde med valg av vinduer.

Hvorfor valgte dere Hammerglass?
– Vi hadde en lang prosess der vi undersøkte markedet ut fra et sikkerhetsperspektiv, men også fra et estetisk ståsted. Valget falt raskt på Hammerglass.

Hvor betydningsfull er Storm P for den danske kulturarven?
– Storm P var den mest folkekjære og humoristiske tegneren i Danmark på 1900-tallet. Han hadde en internasjonal stil med utgangspunkt i en stor, kunstnerisk innsikt, og hans komiske åre ble høyt verdsatt hos det danske folk, den var lett å identifisere seg med. Han påvirket i stor grad sin samtid, og generasjoner av tegnere og scenekunstnere har fulgt i hans fotspor og benyttet seg av arven etter ham. Derfor betyr han så mye for oss.