Det føles faktisk veldig bra i sjelen å bygge infrastruktur som hjelper mennesker å komme nærmere naturen.
Hammerglass har satt sin signatur på gangbroen over Norvikbanan ved Nynäshamn, mellom Blomenstorp og Alhagen. Her er det fritt frem for å knytte skolissene, fylle tursekken med matpakke og termos og legge i vei mot Alhagens våtmarker.
Gang- og sykkelbroen er en av tre brodeler som vi har bygget og installert på oppdrag av Stockholms Hamnar.
– De bygger et nytt kjempeanlegg utenfor Nynäshamn, og innenfor prosjektet bygges en ny jernbane. Det er til denne vi har laget tre anordninger for elbeskyttelse på bro, og i tillegg til GS-broen, en bro med biltrafikk og en tilpasningsdel, sier Ulf Bergström, forretningsområdesjef.
Etter graffitiangrep, tusjtagging eller annen tilsmussing, kan de fleste kjente rengjøringsmidler og kjemikalier brukes uten at Hammerglass-rutene tar skade.
Faren for elektriske ulykker med alvorlige personskader som følge er alltid overhengende i nærheten av høyspennings- og kontaktledninger. Skjermløsningen i uknuselig Hammerglass følger EU:s elektriske beskyttelsesdirektiver for beskyttelsesskjermer ved montering på bro over jernbaner.
Hvem vil du speile deg med, Babsan eller Rock-Olga? Rolf Lassgård eller Thomas Di Leva? Kjendisspeilene i den nye gågaten i Gävle løfter hele sentrum.
"Før var det halvgjort her, men nå er det veldig bra" konstaterte en gävle-inbygger til SVT Nyheter når den nye gågaten i Gävle ble innviet før nyttår.
Vi synes også at resultatet har blitt veldig bra, og vi takker Gävle kommune for det morsomme og uvanlige oppdraget med å beskytte byens lokale stjerner bak Hammarglass-speil. Nå kan de kjente ansiktene spre glede og stolthet blant forbipasserende (som kanskje tar sjansen på å speile seg med sitt idol) og kommunen trenger ikke bekymre seg for vandalisering.
Morsomt, innovativt og holdbart, just the way we like it.
Det vet vi dessverre ikke, men hvis spørsmålet ble stilt til Hammerglass hadde vi i hvert fall ikke hevdet at det er en fungerende løsning å lappe på og reparere de samme busskurene igjen og igjen.
Signaturen Mr Jones skriver i et leserbrev til Hallands Nyheter at han enda en gang har lest en redegjørelse for hvor mye skadeverk som gjøres på fylkets busskur, og om kostnadene for reparasjoner.
"Jeg har i mange år vært forundret over hvorfor Hallandstrafiken har busskur i materialer som er veldig lette å slå i stykker for personer som har det moro med å gjøre det. Kan noen svare på hvorfor man ikke bruker et annet materiale, for eksempel plexiglass, for å holde kostnadene nede? Penger som isteden kunne brukes på frikort for pensjonister slik at vi på landsbygda slipper å ta bilen hver gang vi skal inn til byen."
Vi ser ofte i leserbrev til aviser at trafikanter (som signaturen Mr Jones til Hallandstrafiken) setter spørsmålstegn ved hvorfor busskur ikke lages i plexiglass istedenfor vanlig glass – i den tro at skurene da ville holde bedre. Det ville de helt sikkert, men de ville likevel ikke holde spesielt godt.
Av tre årsaker:
Et bedre alternativ ville være polykarbonat. Det er en seig, uknuselig termoplast som er 300 ganger sterkere enn vanlig glass – sammenlignet med plexiglass som er 30 ganger sterkere. Men uten overflatebelegg er polykarbonat, i likhet med plexiglass, lett å ripe opp og kan raskt begynne å gulne.
Av tre årsaker:
Resultatet, Mr Jones, ville bli at ditt busskur alltid oppleves som rent og trygt - og fremfor alt helt.