Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse på nettstedet vårt (for å analysere webtrafikk og tilpasse innhold, sosiale medier og annonseringsfunksjoner). Du godtar bruken av cookies, hvis du fortsetter å surfe på nettstedet. Mer informasjon om vår personvernpolicy finner du her>>

Eksplosjonsbeskyttelse

Med stadig flere trusler og risiko for attentater og eksplosjoner i tett befolkede bymiljøer, øker også behovet for avansert beskyttelsesglass i vinduer, dører og glasspartier. Ved en kraftig eksplosjon splintres vanlige glassruter selv på lang avstand fra eksplosjonen, ofte med splinterskader som resultat. I nærheten av detonasjonen kan og splinterfrie ruter trykkes inn i rommet innenfor, selv om de er av herdet eller laminert glass. Hammerglass Eksplosjonsbeskyttelse består av en unik eksplosjonshemmende, fasadetilpasset løsning med stålramme som holder rutene på plass selv ved en kraftig eksplosjon. I utsatte bymiljøer, i offentlige bygninger, ambassader, banker osv. utgjør Hammerglass en effektiv beskyttelse uten fragmentering eller splinter.

Eksplosjonstestet sikkerhetsglass

En serie med tester av Hammerglass-ruter i samsvar med EN 13124-2 har blitt gjennomført hos SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) i Borås. Ruter av en rekke utforminger ble montert i ulike stålrammer. Det ble gjort sju sprengninger fra 3 og 5 meters avstand. Resultatet var at Hammerglass-rutene på 12 mm tålte trykkbølgen fra 3 kg TNT på 3 meters avstand. Som en ekstra bonus på slutten av testen, la SP opp noen kilo med sprengt stein foran sprengladningen. Steinene lagde dype hakk i rutene, men ikke noe mer. Derimot gikk steinene rett gjennom stålplatene i containeren, på 3 mm corténstål, og containeren ble flyttet av eksplosjonene, til tross for at den var fylt med 20 tonn betongvekter for å skulle stå stødig.

Kombinert barriere og eksplosjonsbeskyttelse

Eksplosjonsbeskyttende ruter finnes i flere ulike konfigurasjoner og tykkelser, avhengig av kravet til beskyttelsesnivå. Hammerglass Eksplosjonsbeskyttelse er en fasadetilpasset løsning der en 12 mm Hammerglass-rute monteres i en kraftig stålramme. Stålrammen holder hele pakken på plass, selv ved en kraftig eksplosjon. Denne splinterfrie løsningen er tynnere og veier vesentlig mindre enn sammenlignbare løsninger basert på vanlig glass.

KLASSE LADNING AVSTAND TRYKK Pso
IMPULS Iso
HMG-PRODUKT
EXR1 3 kg
5 m
0,75 bar
1,05 bar/ms HmG 12 mm
EXR2 3 kg
3 m
2,3 bar 1,65 bar/ms HmG 12 mm
EXR3 12 kg 5,5 m 1,7 bar 2,25 bar/ms -
EXR4 12 kg 4 m 3,6 bar 3,00 bar/ms -
EXR5 20 kg 4 m 6,3 bar 4,20 bar/ms -

Stadig flere butikker i utsatte bymiljøer velger Hammerglass i stålprofil for sine beskyttelsesvinduer. Systemet utgjør en effektiv barriere mot innbrudd og er samtidig en eksplosjonsbeskyttelse uten fragmentering eller splintring. Monteringen har ingen synlig innvirkning på eksisterende utstillingsvinduer, men gir en betydelig høyere grad av sikkerhet for personalet i butikken.

  • Eksplosjonstestet sikkerhetsglass
  • Unike splinterfrie lettvektsløsninger
  • Fasadetilpasset stålramme holder rutene på plass
  • Beskytter mot eksplosjon, innbrudd og vandalisme

Rådgivning ved prosjektering

Vi tilbyr konfidensiell rådgivning i sammenheng med prosjektering. Hammerglass Eksplosjonsbeskyttelse monteres kun av sertifiserte montører for å garantere den beste kvalitet. Montasjen har ingen innvirkning på eksisterende arkitektur. Alle Hammerglass-ruter lasermerkes med en logo og et produksjonsnummer for sporbarhet og intern kvalitetssikring og sikkerhet ved eventuelle garantispørsmål.