Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse på nettstedet vårt (for å analysere webtrafikk og tilpasse innhold, sosiale medier og annonseringsfunksjoner). Du godtar bruken av cookies, hvis du fortsetter å surfe på nettstedet. Mer informasjon om vår personvernpolicy finner du her>>

Skuddsikre glass

I en foranderlig verden der faren for beskytning, terrorangrep, hærverk og innbrudd stadig mer blir en del av hverdagen, øker behovet av avanserte beskyttelsesprodukter. Hammerglass Ballistisk Beskyttelse inkluderer unike skuddhemmende lettvektsløsninger i beskyttelsesklassene BR4-NS og BR6-NS, hvor laminerte glassplater kombineres med en rute i Hammerglass for å oppnå lavest mulig vekt og tykkelse. Med våre erfaringer og vår kunnskap, utarbeider vi aktiv personlig beskyttelse for bygninger som er utsatt for høy risiko, deriblant bygninger der statlige og lokale myndigheter holder til, samt næringsbygg og boliger. Våre splinterfrie løsninger er svært egnet til beskyttelse av lokaler som kan være truet: Ambassader og konsulater, nasjonale og lokale myndigheter, banker, gullsmedhandlere og andre forretninger, hoteller og private boliger.

Klassifisering av skuddsikkert glass

BR1 Laveste ballistiske sikkerhetsklassen der ruten er testet med et lett våpen kaliber .22 LR. For å bestå testen, må ruten tåle 3 skudd som er avfyrt fra en avstand på 10 meter.
BR4 Ballistisk sikkerhetsklasse der ruten er testet med en .44 Magnum-revolver. For å bestå testen, må ruten tåle 3 skudd som er avfyrt fra en avstand på 5 meter.
BR6 Høyere ballistisk sikkerhetsklasse der den mer solide ruten er testet med et høyhastighetsvåpen (automatgevær) og 7,62x51 NATO-ammunisjon (også kjent som .308 Winchester). For å bestå testen, må ruten tåle 3 skudd som er avfyrt fra en avstand på 10 meter.
NS Forutsatt at den indre ruten ikke knuses i testen, oppfylles i tillegg kravene til beskyttelsesklasse NS (No Splinter). NS-klassifisering betyr at ingen glassplinter eller fragmenter havner i det beskyttede indre rommet i tilfelle av beskytning.

Sertifisering av skuddsikre glass skjer i henhold til den europeiske standarden EN 1063. De ulike beskyttelsesnivåene er angitt ved merking som klasse BR1 til BR7, hvorav BR1 er den laveste beskyttelsesklassen og BR7 den høyeste. De vanligste beskyttelsesklassene er BR4 og BR6. Hammerglass  skuddsikre løsninger er testet av det tyske Beschussamt i Ulm i Tyskland og sertifisert i samsvar med beskyttelsesklassene BR4-NS og BR6-NS.

Samme beskyttelse med tynnere glass & lavere vekt

Skuddsikkert eller beskytningshemmende glass  finnes i en rekke tykkelser, avhengig av hvilket beskyttelsesnivå en ønsker. Hammerglass Ballistisk Beskyttelse består av en rekke glassplater som er laminert sammen med en Hammerglass-rute. Denne splinterfrie løsningen er tynnere og veier betydelig mindre enn sammenlignbare glassløsninger, og dette gir i mange situasjoner en stor fordel - ikke minst der hvor skyve- og svingdører er involvert. En BR6-NS-løsning som omfatter kun glass er 63 mm tykk og veier bortimot 160 kg/m². Ved bruk av Hammerglass, blir tykkelsen redusert til 39 mm og vekten til 90 kg/m².

KLASSE VÅPEN KALIBER AVSTAND
HASTIGHET SKUDD LAMINERT GLAS HMG-PRODUKT
BR4-NS Handvåpen .44 Magnum
5 m
440 m/s
3 47 mm - 118 kg/m² HmG BR4NS
23 mm - 54,0 kg/m²
BR6-NS Rifle 7.62x51 mm 10 m
830 m/s 3 63 mm - 159 kg/m² HmG BR6NS
39 mm - 90,0 kg/m²

Råd ved planlegging

Sørg for å kontakte oss tidlig på planleggingsstadiet. Vi kan tilby deg en nøkkelferdig løsning med risikoanalyse, behovsvurdering, planlegging og installasjon. I samarbeid med ledende aktører i bransjen, leverer vi komplette skuddsikre vindus-, dør- og partiløsninger med stålramme og fester.

  • Grundig, konfidensiell analyse av beskyttelsesobjektet
  • Planlegging av riktig beskyttelsesløsning og riktig festing
  • Levering og installasjon av komplette vindus- og dørseksjoner i skuddhemmende stål i samsvar med anbefalt beskyttelsesklasse

Skuddsikre glass er ingen lagervare, men produseres skreddersydd for hver enkelt ordre. Dette betyr at du bør regne med en leveringstid på rundt 8 uker.