Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse på nettstedet vårt (for å analysere webtrafikk og tilpasse innhold, sosiale medier og annonseringsfunksjoner). Du godtar bruken av cookies, hvis du fortsetter å surfe på nettstedet. Mer informasjon om vår personvernpolicy finner du her>>

Skuddsikre ruter

For kjøretøy med ekstra høyt trusselbilde finnes det beskytingsbeskyttende  Hammerglass tilgjengelig i beskyttelsesklassene BR4-NS (23 mm) og BR6-NS (39 mm) i henhold til standarden EN 1063. Vi vender oss först og fremst til forsvarsindustri og ambassader, samt til personer med ekstra behov av beskyttelse.

Klassifisering av skuddsikre ruter

Sertifisering av skuddsikre glass skjer i henhold til den europeiske standarden EN 1063. De ulike beskyttelsesnivåene er angitt ved merking som klasse BR1 til BR7, hvorav BR1 er den laveste beskyttelsesklassen og BR7 den høyeste. De vanligste beskyttelsesklassene er BR4 og BR6. Hammerglass er testet av det tyske Beschussamt i Ulm i Tyskland og sertifisert i samsvar med beskyttelsesklassene BR1-NS, BR4-NS og BR6-NS.

BR1 Laveste ballistiske sikkerhetsklassen der ruten er testet med et lett våpen kaliber .22 LR. For å bestå testen, må ruten tåle 3 skudd som er avfyrt fra en avstand på 10 meter.

BR4 Ballistisk sikkerhetsklasse der ruten er testet med en .44 Magnum-revolver. For å bestå testen, må ruten tåle 3 skudd som er avfyrt fra en avstand på 5 meter.
BR6 Høyere ballistisk sikkerhetsklasse der den mer solide ruten er testet med et høyhastighetsvåpen (automatgevær) og 7,62x51 NATO-ammunisjon (også kjent som .308 Winchester). For å bestå testen, må ruten tåle 3 skudd som er avfyrt fra en avstand på 10 meter.
NS Forutsatt at den indre ruten ikke knuses i testen, oppfylles i tillegg kravene til beskyttelsesklasse NS (No Splinter). NS-klassifisering betyr at ingen glassplinter eller fragmenter havner i det beskyttede indre rommet i tilfelle av beskytning.

Samme beskyttelse - lavere vekt & tykkelse

Hammerglass skuddsikre ruter består av en rekke glassplater som er laminert sammen med en Hammerglass-rute. Denne splinterfrie løsningen er tynnere og veier betydelig mindre enn sammenlignbare glassløsninger.

KLASSE VÅPEN KALIBER AVSTAND
HASTIGHET SKUDD LAMINERT GLASS HMG-PRODUKT
BR1-NS Handvåpen/Rifle .22 LR 10 m 360 m/s 3 - HmG RABS 12 mm
med 4 mm offerrute
BR4-NS Handvåpen .44 Magnum
5 m
440 m/s
3 47 mm - 118 kg/m² HmG BR4NS
23 mm - 54,0 kg/m²
BR6-NS Rifle
7.62x51 mm 10 m
830 m/s 3 63 mm - 159 kg/m² HmG BR6NS
39 mm - 90,0 kg/m²

Vehicle Light Protection Kit

Gjennom et unikt samarbeid mellom tyske Hutchinson og Hammerglass AB tilbyr vi Hutchinson Vehicle Light Protection Kit (VLPK), hvor kjøretøyet er utstyrt med uknuselige ruter, dekk som er kjørbar til tross for beskytning, lakk som ikke brenner og automatisk slokkingsutstyr på over- og undersiden av kjøretøyet.

  • Uknuselige Hammerglass-ruter
  • Dekk med nødkjøringsegenskaper
  • Lakk som ikke brenner
  • Automatisk slokkingsutstyr

Hammerglass AB er sertifisert etter ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 og tillemper PPAP i alle prosesser. Vår konstruksjonsavdeling har spisskompetanse som vi gjerne stiller til rådighet for OEM.