Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse på nettstedet vårt (for å analysere webtrafikk og tilpasse innhold, sosiale medier og annonseringsfunksjoner). Du godtar bruken av cookies, hvis du fortsetter å surfe på nettstedet. Mer informasjon om vår personvernpolicy finner du her>>

Sikkerhetsruter

Skarpe steiner, store steiner, grener, ustabil last - en maskinfører uten vern lever et farlig liv. Hammerglass leverer uknuselige løsninger som erstatter standardruter, panserglass og gitter. Hammerglass kan fås som erstatningsruter for de fleste vanlige maskiner, med tykkelse anpasset rutenes størrelse og behovet for beskyttelse. Hammerglass-ruten limes i nøyaktig som originalruten.

Hvilke krav bør stilles til en rute?

Ripesikkerhet - Ruten må ikke kunne ripes av vindusviskere med mindre det ligger sand og grus på ruten. Hammerglass-rutene er belagt med en tynn hinne av silisiumoksid som beskytter mot riper og slitasje. I sandfylte miljøer anbefaler vi allikevel å legge en offerfilm på ruten.
Skarp gjenstand - Ved steinknusing og metallarbeider kan skarpe prosjektiler fly mot ruten. Ruten skal motstå angrepene, men blir til slutt slitt og må skiftes ut.
Store steiner - Ruten skal sitte på plass og skal beskytte føreren mot store steiner som kommer med høy hastighet.
Trykkbølge - Ruten skal sitte på plass i sin innfatning ved en eksplosjon. Den skal ikke kunne trykkes inn av trykkbølgen eller suges ut av vakuumet som oppstår etter eksplosjonen. Hammerglass RABS-godkjente ruter er eksplosjonstestet og oppfyller det svenske Arbetsmiljöverkets krav til førersikkerhet.

ROCK ON ROCK OFF.

Hammerglass versus konkurrerende laminert glass i en FOPS-test høsten 2020.

Slik gikk det, og spørsmålet er...
GLASS eller HAMMERGLASS.
HVA VELGER DU?

PLANE RUTER

Uknuselige løsninger som erstatning for standardruter, panserglass og gitter. Hammerglass-ruten monteres på samme måte som originalruten. Hammerglass-rutene tåler både kjemikalier og vindusviskere. I ekstra utsatte miljøer der vanlige ruter knuses eller slites av sand og grus, kan ruten utstyres med en selvklebende offerfilm som føreren kan bytte etter behov. Rutene finnes til og med i en spesielt varmereduserende variant som eliminerer ca 50% av innkommende solvarme.

VINKLEDE RUTER

Vinklede ruter i ett stykke sparer tid og penger. Den vinklede frontruten på hjullastere kan leveres i ett stykke eller i tre separate seksjoner som limes og monteres på stedet. Installasjonen kan gjøres på litt over en time, som bare er en brøkdel av tiden for å installere vanlig glass. Rutene kan utstyres med offerfilm for å redusere slitasjen fra vindusviskeren i svært skitne miljøer.

FORMEDE RUTER

Hammerglass materialegenskaper gjør det mulig å kaldforme en rute der det normalt kreves seksjoner eller innfesting med stolpe. Hammerglass kan også varmformes til bøyde eller dobbeltbøyde ruter. Vi arbeider aktivt med å utvide vårt utvalg av uknuselige, formede ruter. Tilbudet styres imidlertid av etterspørselen, så spør din maskinleverandør om bøyde eller formede Hammerglass-ruter for gravemaskiner, dumpere eller hjullastere.