Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse på nettstedet vårt (for å analysere webtrafikk og tilpasse innhold, sosiale medier og annonseringsfunksjoner). Du godtar bruken av cookies, hvis du fortsetter å surfe på nettstedet. Mer informasjon om vår personvernpolicy finner du her>>

Sikkerhetsnivåer

Behovet for sikkerhetsnivå avhenger av typen arbeid. Ved vanlige arbeider er Verneklasse 1 mer enn nok. Dette tilsvarer 8 mm Hammerglass i frontruten for å eliminere faren for knust glass. Hvis maskinen går i hardere miljøer med fare for steiner i høy hastighet eller eksplosjoner, kan det være behov for tykkere RABS-godkjente ruter rundt det hele. Hammerglass AUTOMOTIVE tilbyr et omfattende program av uknuselige ruter med fokus på sikrere førermiljø.  Våre løsninger bidrar til bedre personvern og mindre risiko for utilsiktet driftsstans med unødvendige stillstandskostnader.

Økt krav til sikkerhet

Det svenske Arbetsmiljöverket har økt kravet til personsikkerhet ved arbeid i harde miljøer. Utdrag fra Arbetsmiljöverkets direktiv "Berg- og gruvearbeid, AFS 2010:1": Håndtering av steinblokker, knusing og mekanisk demolering av fjell
42 § Når hydrauliske hammere eller annet utstyr brukes til å knuse steinblokker eller fast fjell, skal det tas forholdsregler for å beskytte dem som arbeider mot støv og detonerende ladninger, samt for å hindre at de treffes av steinkast.
44 § Det skal tas forholdsregler slik at den som arbeider på eller i nærheten av knuseverk beskyttes mot steinkast fra en detonerende salve.

RABS - Sprengningstestet for høyeste sikkerhet

RABS er en betegnelse på kjøretøysruter som viser at rutene oppfyller det svenske Arbetsmiljöverkets krav til personvern ved arbeid med risiko for salver, fallende steiner og ved steinknusing. For å merkes med «RABS Approved», skal rutene ha godkjente resultater i alle fire tester. Hammerglass i stålramme oppfyller kravene til RABS.

R43 ECE Regulation No.43 (R43). Omfattende serie med tester for kjøretøysglass, bl.a. ripebeskyttelse, UV-beskyttelse og tøyningsgrad. Obligatorisk dersom kjøretøyet kan kjøre fortere enn 50 km/t.
AXE
Skarp gjenstand (EN 356, P8B), der ruten har motstått 72 slag med en maskinmontert øks uten at øksen har trengt gjennom glasset.
BLAST
Trykkbølge ved detonasjon (EN 13123-2 og EN 13124-2), der 3 kg TNT har blitt detonert 3 meter fra ruten i en godkjent stålramme. Samtlige ruter monteres i stålramme for ikke å kunne trykkes inn i førerhytten.
STONE
Tung gjenstand i stor hastighet (EN 15152-2), der et 1 kg tungt aluminiumsprosjektil har blitt skutt mot ruten i en hastighet på 450 km/t med en 90 graders vinkel mot skuddet. Dette tilsvarer en stor stein i høy hastighet.

Å velge sikkerhetsnivå

VERNEKLASSE 1

Ved enklere arbeider med risiko for steinsprut. Som oftest frontrute og/eller siderute på gravemaskin, hjullaster, traktor osv. Originalruten byttes ut til 8 mm Hammerglass, som monteres på samme måte som originalruten.
Frontrute: 8 mm Hammerglass, hel/delt
Bomrute: 8 mm Hammerglass

VERNEKLASSE 2

For et sikrere førermiljø, og mot vandalisme. Originalrutene byttes ut til 8 mm/12 mm Hammerglass, som monteres på samme måte som originalruten.
Frontrute: 8 mm Hammerglass, hel/delt
Øvrige ruter: 8 mm/12 mm Hammerglass

VERNEKLASSE 3

Ved arbeid med risiko for udetonerte sprengstoffer, risiko for eksplosjoner fra siden, samt ved pigging, steinknusing eller risiko for steinras.
Frontrute: 12 mm Hammerglass montert i sprengningstestet stålramme, RABS-godkjent
Øvrige ruter: 12 mm Hammerglass