Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse på nettstedet vårt (for å analysere webtrafikk og tilpasse innhold, sosiale medier og annonseringsfunksjoner). Du godtar bruken av cookies, hvis du fortsetter å surfe på nettstedet. Mer informasjon om vår personvernpolicy finner du her>>

Returer & reklamasjoner

Betingelser for returnering av varer

Følgende forutsetninger skal oppfylles for at Hammerglass AS aksepterer returvarer:

  • Den planlagte returnering skal anmeldes til og godkjennes av Hammerglass AS ordreavdeling før varen sendes i retur.
  • Måltilpassede løsninger til unike prosjekter blir ikke tatt tilbake.
  • Varen skal kunne selges som ny vare til en annen kunde. Den må ikke være brukt, skadet, ha riss eller være utsatt for bruk på en annen måte.
  • Beskyttelsesfolien skal være uskadet på ruten.
  • Varen skal returneres i original emballasje, slik at den kommer uskadet tilbake til Hammerglass AS.

Forutsatt at ovenstående vilkår er oppfylte, refunderer Hammerglass AS 75% av varens verdi. Omkostninger for returnering betales av kunden.

Kvalitetsvurdering & Klagebehandling

Utdrag av Kvalitetsvurdering & Klagebehandling 5. Spesielle bestemmelser for forretningsområdet Automotive.
For komplette garantivilkår se Kvalitetsvurdering og klagebehandling »

5.1. Førerhytte

For siderutene i førerhytta gjelder samme kriterier for vurdering som nevnt i de generelle garanti- og reklamasjonsbetingelsene. For frontruten, der det stilles spesielle krav til førerens sikt, skal diopterverdien ikke overskride 0,07. Observasjonsavstanden for punktdefekter og overflatedefekter skal reduseres til 1 meter (i stedet for 3 meter).

5.2. Fysiske feil i ruten

Hammerglass® er et spesialbelagt polykarbonat. Ved ekstrudering av Hammerglass-skivene kan det oppstå små feil eller ujevnheter. Disse skivene skal sorteres bort under kvalitetskontrollen. Skulle det fortsatt være feil, som forstyrrer så mye at ruten ikke kan benyttes, erstatter Hammerglass AS produktet med ny rute. Reklamasjonen skal håndteres av merkeverkstedet. I tillegg til bilder og beskrivelse av selve feilen må rutens produksjonsnummer oppgis for sporbarhet.

5.3. Tilpasning av rammer og ruter

Hammerglass automotive-produkter får sin betegnelse ut i fra tilgjengelige modellbetegnelser fra produsenter, maskinimportører, serviceverksteder m. fl. Samtlige automotiv-produkter er prøvemontert på fysiske maskiner der passform, tetthet, monteringsprosess etc. er kontrollert. I noen tilfeller forekommer det imidlertid maskiner med spesialhytter eller andre modifiseringer som avviker fra modellen der testen er foretatt - til tross for at maskinen har samme modellbetegnelse som standardmodellen. Hammerglass AS overtar ikke ansvaret for hvor godt våre produkter passer til modellvarianter som produktene ikke er testet på. Vi overtar heller ikke kostnadene for tilpasning eller spesialløsninger hvis våre produkter brukes på modellvarianter vi ikke kjenner.

5.4. Limte ruter

Ruter som skal limes inn er forsynt med en svart ytterkant (maske). Med hver rute følger det en nøyaktig monteringsanvisning. Hvis en rute løsner fra førerhytten er grunnen til dette at monteringsanvisningen ikke er fulgt, og er ikke å anse som en garantisak. Det eneste unntaket er om den svarte masken skulle løsne fra ruten. I dette tilfelle bekoster Hammerglass GmbH en ny rute, samt frakt til ønsket adresse.

5.5. Offerfilm

Offerfilm brukes til å beskytte Hammerglass-ruten mot slitasje fra vindusviskeren i støvete omgivelser. Hvis filmen/ruten treffes av steinsprut blir det sannsynligvis hull i filmen, og små mengder vann kan dukke opp der filmen er punktert. Dette er ikke en garantisak.
Offerfilmen har et limsjikt som består av millioner av små limbobler. Ved montering av ny film er det veldig viktig at filmskrapen brukes med tilstrekkelig kraft slik at limboblene sprekker og skaper vedheft. Det er altså ikke nok å skrape bort vannet mellom film og rute.
I de tilfellene der rutene leveres med offerfilm direkte fra vår produksjon må det utvises forsiktighet under montering slik at ruten ikke bøyes eller vris, fordi dette kan føre til at filmen løsner. Offerfilmen er testet på flere hundre maskiner med meget gode resultater. Hvis filmen skulle løsne fra ruten er grunnen til dette sannsynligvis feilaktig håndtering under montering av ruten og er ikke en garantisak.

For komplette garantivilkår se Kvalitetsvurdering og klagebehandling »