Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse på nettstedet vårt (for å analysere webtrafikk og tilpasse innhold, sosiale medier og annonseringsfunksjoner). Du godtar bruken av cookies, hvis du fortsetter å surfe på nettstedet. Mer informasjon om vår personvernpolicy finner du her>>

Eksplosjonstestede ruter

Ikke-detonert sprengstoff, store steiner og steinblokker kan medføre livsfare for maskinføreren. Det svenske Arbetsmiljöverket har av denne årsak laget forskriftene for fjell- og gruvearbeid: Ved fare for ikke-detonert sprengstoff, eller ved steinknusing, skal det brukes spesielle ruter i maskinen. Når det smeller på alvor, er det ikke nok bare å beskytte frontruten. Ved en kraftig eksplosjon trykkes siderutene inn i hytta, uansett om de er av herdet eller laminert glass. Det finnes også Hammerglass-løsninger for sideruter og bakruter.

Eksplosjonstestet sikkerhetsglass

En serie med tester av Hammerglass kjøretøysruter i samsvar med EN 13124-2 har blitt gjennomført hos SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) i Borås. Ruter av en rekke utforminger ble montert i ulike stålrammer. Det ble gjort sju sprengninger fra 3 og 5 meters avstand. Resultatet var at Hammerglass-rutene på 12 mm tålte trykkbølgen fra 3 kg TNT på 3 meters avstand. Som en ekstra bonus på slutten av testen, la SP opp noen kilo med sprengt stein foran sprengladningen. Steinene lagde dype hakk i rutene, men ikke noe mer. Derimot gikk steinene rett gjennom stålplatene i containeren, på 3 mm corténstål, og containeren ble flyttet av eksplosjonene, til tross for at den var fylt med 20 tonn betongvekter for å skulle stå stødig.

ROCK ON ROCK OFF.

Hammerglass versus konkurrerende laminert glass i en FOPS-test høsten 2020.

Slik gikk det, og spørsmålet er...
GLASS eller HAMMERGLASS.
HVA VELGER DU?

Sprengningsramme

Hammerglass patenterte sprengningsrammer er utviklet med fokus på høyeste grad av personvern i harde miljøer. Store steiner, trær, tømmerstokker, spisse steiner og eksplosjoner - maskinføreren skal føle seg sikker selv om ulykken er ute. Det spesialutviklede systemet med en 12 mm Hammerglass-rute boltet til en kraftig stålramme har gjennomgått svært strenge tester hos SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) og SMP (Svensk Maskinprovning) og oppfyller kravene som stilles til RABS-klassifisering. For å tåle slitasje fra vindusviskeren i ekstra støvete og grusete miljøer som gruver og steinbrudd, er ruten utstyrt med en offerrute, som byttes etter behov.

RABS-RAMME GRAVEMASKIN

Patenterte merkespesifikke RABS-rammer for de vanligste gravemaskinmodeller. Tilgjengelig med eller uten vindusviskere. Leveres med 12 mm Hammerglass og 4 mm offerrute. Offerruten beskytter ruten i RABS-rammen mot slitasje, f  eks fra steinsprut. Offerruten er lett å demontere når den ikke er i bruk, og den skiftes enkelt ut når den er utslitt.

RABS-RAMME HJULLASTERE

Patenterte merkespesifikke RABS-rammer for de vanligste de vanligste hjullastermodeller. Leveres med 12 mm Hammerglass og 4 mm offerrute.

Hammerglass AB er sertifisert etter ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 og tillemper PPAP i alle prosesser. Vår konstruksjonsavdeling har spisskompetanse som vi gjerne stiller til rådighet for OEM.